avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre pedeapsa capitalã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre pedeapsa capitalã

B-) Pedeapsa cu moartea, în România a fost abrogată printr-un decret în anul 1990. Totuşi există destule persoane care doresc cu ardoare reintroducerea ei în legislaţia penală. Poate că motivele acestei dorinţe sunt strâns legate de situaţia actuală a societăţii româneşti, oamenii consideră că pedeapsa cu moartea ar reprezenta un răspuns eficient situaţiei actuale. Pate că această pedeasă nu ar ridica atâtea probleme, dacă nu ar fi alimentată în mod insidios de unele persoane influente din mass-media sau viaţa publică.
De curând, pe forumul unei televiziuni am văzut un subiect legat de pedeapsa capitală, întrebarea fiind dacă este oportună reintroducerea acestei pedepse. Întrebarea mi se pare a fi nelelocul ei. Nu cred că se mai poate pune problema ca vreodată în România să se reintroducă. Oportunitatea nu este a reintroducerii pe plan naţional ci dezincriminării ei pe plan internaţional, acum când şi unele state din S.U.A. pun problema dezincriminării, noi mai cu moţ, vorbim de reintroducerea ei.
Oamenii simpli, fără cunoştinţe mimime de drept penal, doresc introducerea ei, dorinţa lor are la bază şi o lipsă de educaţie civică, nimeni nu poate considera că o ţară cu pedeapsa capitală este una cu un grad ridicat de democraţie. Vina nu este în exclusivitate a lor, ci şi a celor care le pot forma o viziune corectă despre acestă chestiune - juriştii.
O ţară cu lideri politici care îşi fac campanie politică pe ideea de pedeasă capitală aplicată în public pe stadioane vz. C.V. Tudor sau cu tineri care îmbrăţişează astfel de idei, vz. Oana Z., NU MERITÃ să intre într-o societate civilizată ca U.E. B-)
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:24, 19 Decembrie 2006
Pedeapsa capitala este de fapt opusul a tot ceea ce se cheama justitie.Stim cu totii ca justitia nu este perfecta si nu poate fi perfecta nici in cea mai democratica forma de guvernare (cam asta au spus romanii,in mare,dar au folosit foarte mult pergament) De aici nevoia unei dezbateri in cadrul careia se slefuiesc anumite aspecte pentru a face actul de justite.Orice sentinta capitala este irevocabila de aici ar decurge ca ea se poate da numai in cazul unei potriviri perfecte a legii cu fapta de unde as putea prin generalizare sa deduc ca toate legile pot fi perfecte si deci delictele sint trase la xerox si putem sa lasam tribunalul pe seama unui calculator prevazut cu secure.
CV Tudor este un nebun furios.:D
Societatea evolueaza,nu involueaza.Pedeapsa capitala sunt convinsa ca va ramane de domeniul trecutului,oricat si-ar dori altceva tot felul de extremisti.
Si mai mare ar fi razbunarea daca l-ai vedea pe condamnat privat de anumite drepturi, incarcerat - iar libertatea, se stie, e un bun de pret -, i se umbla si la punga - si mai dureros!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Umbra calomniei în societatea româneascã silviu. durlã silviu. durlã B-) Nu cred că dezincriminarea infracţiunii de calomnie a reprezentat o idee atât de bună. Românii se calomniau fără mari remuşcări în perioada ... (vezi toată discuția)
Reintroducerea pedepsei cu moartea, ar fi o solutie? ContSters69724 ContSters69724 In ultimul timp, sunt ingrozita de cate monstruozitati aud la TV. Oameni nevinovati sunt omorati de cate un individ care sta prost cu nervii sau pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa capitala_2010 Corina Capotã Corina Capotã A revenit in actualitate dorinta romanilor de reintroducere a pedepsei cu moartea. Eu militez in acest sens de mult timp, dar pentru o masura provizorie si nu ... (vezi toată discuția)