avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Parinte decedat - rata la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Parinte decedat - rata la banca

Anul trecut tata a decedat lasand in urma o rata la banca (credit valabil pana in 2012)
Creditul initial era de 2700 RON pana in 2010 cu asigurare...fiind "client fidel" a primit din partea bancii o oferta de a extinde suma imprumutata cu inca 2000 de RON pana in 2012 dar fara asigurare.Dupa decesul tatalui meu (banca avand cunostinta de acest lucru) rata a ramas neplatita.In urma cu cateva zile am fost anuntat de catre banca, ca trebuie sa platesc intreaga suma imprumutata + dobanzi si restante "or else... :O". Ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca, creditul a fost facut fara garantie,ipoteca...etc.
Multumesc anticipat !

Later Edit
In scrisoarea primita de la banca spune :
Va informam ca in cazul in care nu veti proceda la achitarea de urgenta a sumelor restante fata de banca, in baza prevederilor din Contractul de Credit pentru Nevoi Personale, Banca va declara imprumutul exigibil anticipat,solicitandu-va astfel rambursarea integrala a creditului si a tuturor sumelor datorate Bancii in conformitate cu prevederile Contractului de Credit pentru Nevoi Personale (dobanzi,comisioane si spezele bancare aferente, etc.)
Totodata va aducem la cunostinta ca ,potrivit actelor normative in vigoare emise la Banca Nationala a Romaniei, vom transmite datele privind datoria Dvs. fata de Banca la Biroul de Credit/ Centrala Riscurilor Bancare, fapt ce poate influenta negativ o viitoare solicitare de creditare inregistrata la orice alta institutie de credit.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
auTos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 15:36, 27 Februarie 2010
In situatia in care nu are asigurare de viata, iar dumneavoastra nu l-ati girat pe tatal dvs, si nu aveti inca dezbatuta succesiunea, atunci banca nu va poate obliga. in momentul dezbaterii succesiunii, daca o acceptati veti plati si ratele restante.
iar in momentul in care veti accepta succesiunea si respectiv veti proceda la dezbaterea succesorala, va sfatuiesc sa faceti acceptarea sub beneficiu de inventar.
Am si eu o problema asemanatoare cu cea discutata aici.
Puteti sa-mi explicati detaliat ce efecte are "acceptarea sub beneficiu de inventar"?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit Georgiana85bc Georgiana85bc Buna ziua, am si eu o intrebare! Tatal meu a luat un credit de nevoi personale in 2007(pe vremea aceea nu se facea nici o asigurare din partea bancilor)nu a ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)