avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie art.79 (8)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie art.79 (8)

Buna ziua,

Daca angajatul demisioneaza, la mai mult de 30 de zile de la angajare, in baza art.79 (8) pe motiv ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatia de a-l informa cu privire la felul muncii ce urma a fi prestata (fisa postului) angajatul are dreptul sa intre in somaj?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:09, 25 Februarie 2010
Termenul de sesizare al instantei este de 30 de zile de la data neindeplinirii obligatiei prevazuta de art. 17 si 18 din Legea 53/2003.
Daca contractul de munca sau actul aditional modificator a fost incheiat , obligatia angajatorului a fost indeplinita conform art 17 (1^1) din ace;lasi act normativ.
daca acestea sunt motivele demisiei nu beneficiaza de somaj.
Art 79(8) se refera la obligatiile asumate prin contract Ex. neplata salarilor etc.
Angajatul nu are dreptul la somaj in cazul demisiei, indiferent daca demisia este cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz lincan constantin lincan constantin In cazul demisiei fara preaviz, prevazuta de art.79 alin.8 din codul munci, simpla enumerare a obligatiilor pe care salariatul considera ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi fara preaviz marcu001 marcu001 Buna . Sunt intr-o situatie delicata : in urma cu 4 luni m-am angajat la o firma din cluj ... de o luna si jumatate nu am mai primit salariu , nu mai am ... (vezi toată discuția)