avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informatii....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informatii....

Nu stiu ce sa fac ,eu am lucrat la o firma in port Constanta,am fost disponibilizat dar nu au tinut cont si de contractul pe ramura(Ministerul Transportului) la art.80 scrie ca plata minima a salariilor compensatorii este de minim 6 dar eu trebuie sa primesc 4 in trei transe egale ,prima transa trebuia sa o primesc pe data de 19 februarie 2010dar nu am primit nimic momentan,in plus sambata si duminica nu am fost platit dublu cum trebuia,am fost platit si cu 75%fara drept de apel sa faca economii pentru a nu ne da afara dar pentru ca am actionat in instanta dreptul de a primii al 13-lea salariu a zis ca ne arata el ce inseamna sa ne punem cu el.Eu nu am nimic impotriva ca am fost dat afara dar vreau sa-mi recuperez drepturile salariale pe care le-am avut.Ce pot face si daca trebuie sa ajung la judecata cam cat m-ar costa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 25 Februarie 2010
Il puteti actiona in instanta, pentru litigiile de munca nu se percepe taxa de timbru. Costuri veti avea numai in situatia in care doriti sa fiti reprezentat de un avocat.
si ce pasi ar trebuii sa urmez ?
Povestiti in fapt , pe o hartiuta toate nemultumirile pe care le aveti, cererea adresand-o Tribunalului din raza orasului, comunei, etc. unde domiciliati ,solicitand instantei sa oblige angajatorul la plata sumei de .............reprezentand......................... . Faceti copii dupa toate actele de care intelegeti sa va folositi in instanta. Oricum in litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului.
In situatia in care la unul din termene va este imposibil sa va prezentati, scrieti la final ca solicitati judecarea in lipsa in temeiul art. 242 Cod procedura civila.
Cererea o intemeiati in drept pe art. 283 din legea 53/2003.
Interventie moderator:
:rtfm:
tiviki:
Nu mai descchideti cate un topic nou pentru fiecare intrebare a aceleiasi probleme. Nici noi nu vom putea raspunde corect si nici dvs. nu veti intelege ce va spunem noi.
Veniti pe acest topic cu toate intrebarile referitoare la problema dvs.
Va multumesc!

tiviki a scris:
Firma la care am lucrat a fost data in judecata pentru a ne da al 13-lea salariu pe anul 2008 de catre sindicat,prima infatisare a avut loc la 28-01-2010 unde s-a amanat pe motivul ca avocata angajata a nascut ,urmatoarea sentinta este pe 15 martie.Liderul de sindicat a facut mare valva cu acest proces dar acum nu mai zice nimic ba ca avocata se simte rau ,ba ca e amanata data etc.E posibil sa ne minta sau sa fi cazut la invoiala cu patronatul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in instanta pt drepturi cuvenite si neplatite v_florina v_florina Buna ziua, Sotul meu a fost disponibilizat acum 1 an cu desfintarea postului. Firma la care lucra activeaza in domeniul comertului. CCM ramura comert ... (vezi toată discuția)
Legalitatea actului? tiviki tiviki Sunt disponibilizat si am semnat preavizul ,apoi am fost chemat sa semnez si decizia.Pana aici nimic de obiectat.In decizie sunt mai multe articole dar cel ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac , in cazul meu ? kraincevik kraincevik am fost angajat la o SC si nu am primit drepturile salariale de sapte luni . Indrumati-ma si pe mine ce trebuie sa fac . Am primit preaviz din luna mai ,iar ... (vezi toată discuția)