avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura de recuperare de creante?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura de recuperare de creante?

Cine poate spune care sunt demersurile legale pe care trebuie sa le faca o societate de recuperari creante, pentru a recupera o datorie?
Si cum poate afecta o solicitare de la o firma de recuperare de datorii, termenul de prescriere?
Notificarile sau instiintarile ce nu sunt trimise de catre aceste cu o confirmare de primire, pot fi luate in calcul de catre instanta ca si demersuri legale de recuperare a datoriilor?

Astept raspunsurile voastre pe aceasta tema.
Cel mai recent răspuns: Inventiv_m , utilizator 11:40, 26 Februarie 2010
1.Depinde in ce conditii societatea de recuperari creante a "preluat" o datorie...
2.In mod legal, trebuie sa existe un titlu executoriu pentru a putea "recupera o datorie";
3.Intervenirea prescriptiei dreptului la actiune/de a mai solicita un debit, are drept consecinta...directa...nerecuperarea de catre "creditor" a debitului/penalitatilor/prejudiciului cu toate consecintele ce decurg/pot decurge din acest fapt.
4.Notificarile/instiintarile privind existenta unei datorii, in primul rand, nu stiu ce probitate legala pot avea, nefiind trimise de catre o autoritate in materie (executor bancar/judecatoresc-de exemplu);
5.Nu stiu cat de legal "actioneaza/functioneaza" societatile de recuperari creante...parerile pe marginea acestui aspect fiind impartite.
De cand se calculeaza termenul de prescriptie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante telefonie prtech prtech Buna ziua, am primit o instiintare de plata de la o firma de recuperare, pentru un abonament din 2010, in valoare de 7500ron. La telefon mi-au spus ca din ... (vezi toată discuția)
Credit bancar dat la firma de recuperare nairpic23 nairpic23 Am luat un credit in anul 2009 si am platit cateva rate. datorita unor probleme financiare din decembrie 2009 nu am putut sa mai achit nici o rata. In ... (vezi toată discuția)
Prescriptie vs executare silita Felicitad Felicitad Buna seara! Am facut un credit in 2005 cu plata ratelor pe o perioada de 10 ani. In septembrie anul trecut, 2015, creditul ar fi fost achitat. Din pacate, ... (vezi toată discuția)