avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot iesi dintr-o firma unde sunt actionar cu 49%?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot iesi dintr-o firma unde sunt actionar cu 49%?

Buna ziua,

in urma cu 2 ani am deschis o firma impreuna cu un prieten, el fiind actionar majoritar cu 51%, iar eu cu 49%. Datorita faptului ca ne-am pripit in luarea acestei decizii, am ajuns la concluzia ca nu suntem compatibili, drept pentru care doresc sa ies din firma. Momentan, asociatul meu isi desfasoara activitatea cu diferiti clienti dar fara sa ma includa si pe mine. Acesta este principalul motiv pentru care imi doresc sa parasesc firma, cedandu-i actiunile mele.
Doresc sa stiu daca acest lucru poate fi posibil doar cu consimtamantul lui sau se poate rezolva si in alt mod?

Va multumesc anticipat.

Simona Dan
Cel mai recent răspuns: Tordoi DAD Consult S.R.L. , Consilier juridic 14:10, 25 Februarie 2010
Aveti mai multe posibilitati:
- cu acordul asociatului
- in conditiile stabilite prin actul constitutiv
- in lipsa primelor doua, pentru motive temeinice puteti retrage in baza unei hotarari a tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare actionariat gelle29 gelle29 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns! am devenit actionar majoritar (2009) cu 55 p.s. la o firma care a avut ceva prb in trecut si despre care am ... (vezi toată discuția)
Instrainare parti sociale srl leorot leorot Buna ziua, sunt asociat unic la un srl. Doresc sa introduc in firma pe cumnatul meu, cu cel mai mic procent admisibil legal, deoarece acesta vrea sa lucreze ... (vezi toată discuția)
Renuntare asociere srl Amalgam Amalgam Buna, in 2008, impreuna cu un prieten, am facut o firma de care momentan se ocupa mai mult asociatul meu. Am trecut prin momente dificile, criza, lipsa de ... (vezi toată discuția)