avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... PRIMIRE EXAMEN DEFINITIVAT
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

PRIMIRE EXAMEN DEFINITIVAT

IMi spune si mie cineva, ce imi trebuie pentru primire la examenul de definitivat, o simpla recomandare sau contractul propriu-zis cu avocatul la care m-am trainuit, si pe cate luni minim trebuie sa fie contractul? :D
Nu stiu in ce masura este cunoscuta ”afinitatea” mea in ceea ce priveste activitatea si interesul organelor profesiei cu privire la membrii bar-urilor, cu precadere cu privire la bar-ul București.
In ciuda acestei covarsitoare si declarate dragoste, declar ca de aceasta data au fost foarte expliciti in momentul afisarii cerintelor pentru inscrierea la examen.
Au scris clar in sectiunea dedicata ce este necesar in vederea inscrierii.
Vad ca multe persoane acceseaza site-ul UNBR si nu site-urile dedicate localitatilor, in parte.
(din pacate, nu pot sa ma abtin, ca sa aflu baremul de corectare la acest minunat examen de definitivare m-am bazat pe site-ul baroului Alba....:whistle: )

O alta dovada a unei cerinte incomlete este data de faptul ca taxa de inscriere este cu putin peste 800 de lei. Poti avea surpriza de a avea probleme in cazul in care, daca nu se achita taxa integral la sediul baroului din care faci parte sa nu poti participa deoarece nu ai achitat cota din taxa aferenta unbr si cea aferenta bar respectiv, defalcat.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Suuper .... deci se poate si fara raportul de stagiu ...
:D
Mai am o intrebare: Cam cand ar fi indicat sa fac inscrierea daca nu depun raportul si imi refuza dosarul?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
Valentina Curosu, Avocat
Mie cel putin nu mi se leaga intrebarile de mai sus cu faptul ca ati fi deja avocat stagiar... Daca sunteti, atunci evident ca apareti deja in tabloul avocatilor si banuiesc ca stiti (sau ar trebui) ca examenul de definitivat se da doar atunci cand decide UNBR acest lucru, cu perioada de inscriere aferenta si documentele de inscriere aferente. Intre noi fie vorba, de-abia a fost examen de definitivat acum 2 saptamani.
Cat despre lipsa raportului de stagiu, vorba lui Andrei, trebuie verificat la fiecare barou.
ContSters20980, utilizator
Pai a fost examen de definitivat dar pentru cei care si-au dat examenul de admitere cu un an mai inainte, in 2007... Colaborez cu un avocat de peste jumatate de an dar nu am incheiat contractul in forma scrisa, de aceea incercam sa aflu cam care ar trebui sa fie perioada minima a unui contract incheiat in forma scrisa, sau daca exista aceasta conditie. Am colegi care lucreaza din vara trecuta cu contract inregistrat si nu apart inca in tablou ...
Deci nu mi-am depus juramantul, nu sunt inscrisa in tablou etc.
Vreu si eu cateva recomandari pentru a putea intra in examenul din toamna.
Valentina Curosu, Avocat
In primul rand avocatii nu incheie contract de munca. In al doilea rand inscrierea in tablou se face pe baza contractului de colaborare/salarizare in interiorul profesiei, deci evident ca cei care nu au asa ceva nu apar in tablou. In al treilea rand statutul e foarte clar: examenul de definitivat se da dupa doi ani de stagiu, stagiu care inseamna practicarea profesiei cu formele de rigoare sau, altfel spus, cu inscrierea in tablou. Asta e perioada minima.

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Data dobandirii calitatii de avocat stagiar law1st law1st Buna seara...as avea nevoie de ajutor intrucat nici macar avocati definitivi n-au putut sa ma ajute cu acest aspect Situatia este urmatoarea : daca am ... (vezi toată discuția)
Inscriere in tabel aandrra aandrra buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta ... (vezi toată discuția)