avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj voluntar partial?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj voluntar partial?

Buna ziua, este posibil de realizat partajul voluntar partial in cazul unui imobil?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 16:51, 28 Februarie 2010
Partajul voluntar in integralitatea masei partajabile ,da este posibil
Partajul voluntar partial ,nu este posibil
buna ziua!
ce intra in masa partajabila?
doar acest imobil sau mai exista si alte bunuri?
se poate face un act de partaj voluntar, partial pe o parte din bunuri, iar asupra celorlalte sa nu se sisteze starea de coproprietate.
...partajul partial e posibil doar atunci cand se tinde spre stingerea unei stari de indiviziune...partajul partial nu e posibil atunci cand se tinde spre sistarea starii de coproprietate...diferentiere intre indiviziune si coproprietate S-A MAI FACUT PE FORUM...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond-succesiune rodica stan rodica stan Rog un raspuns: se poate intra in fond, intr-un proces de succesiune, fara stabilirea masei succesorale ? Daca se poate , rog si art. de lege care ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire asupra partajului voluntar adi_vs adi_vs Am o nelamurire privind partajul voluntar. Spre exemplu dupa decesul unuia din soti masa succesorala este jumatate indiviziva dintr-un apartament (cealalta ... (vezi toată discuția)