avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea din concediul de crestere a copilului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea din concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani

Copilul meu implineste 2 ani in martie 2010, cand ar trebui sa ma intorc la locul de munca; numai ca nu mai vreau sa ma intorc acolo. Intre timp mi-am gasit un alt loc de munca dar cu PFA si ei vor sa incep cu data de 1 martie 2010. Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti cum e corect si legal sa procedez. Sa-mi trimit demisia odata cu cererea de intrerupere a suspendarii contractului de munca? Mai este nevoie de preaviz?
Multumesc anticipat pentru raspuns
P.S. Are cineva un model de cerere de intrerupere a suspendarii contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:58, 25 Februarie 2010
Veti face o cerere de incetare a suspendarii CIM cu data X si tot atunci trimiteti cererea de incetare a raporturilor de munca prin acordul partilor cu aceeasi data X.
La data la care trebuie sa va intoarceti la serviciu (ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani) mergeti la serviciu faceti cerere de reincepere a activitatii si cu aceeasi data solicitati incetarea contractului de munca. Nu uitati ca angajatorul are deptul de a renunta sau nu la perioada de preaviz.
Deci daca fetita e nascuta pe 16 martie, sa o fac cu data de 16, sa o trimit mai devreme? Ma afecteaza in vreun fel faptul ca eu lucrez pe PFA de la 1 martie sau nu au legatura una cu cealalta?
Multumesc pentru promptitudine:)
Este bine sa trimiteti cererea cu cateva zile mai inainte. Inclusiv cererea de incetare a raporturilor de munca.

Nu are importanta ca lucrati din 1 martie.
La serviciu ar trebui sa va intoarceti pe 17 martie.
Daca incepeti lucrul mai devreme de aceasta data trebuie sa anuntati in scris Primaria de care apartineti si mergeti si la angajator sa faceti cererile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire cu prenatal si postnatal biarar biarar va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare: pe data de 21 decembrie 2009 baitelul meu face 2 anisori eu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in cic - cum procedez? eumihaela eumihaela Buna ziua, In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si ... (vezi toată discuția)
Demisie dupa revenirea din concediu ingrijire copil pana la 2 ani marilu marilu baietelul meu implineste 2 ani pe data de 3 martie moment in care ar trebui sa ma intorc la vechiul loc de munca, ceea ce eu nu mai doresc. mi-am gasit un nou ... (vezi toată discuția)