Copilul meu implineste 2 ani in martie 2010, cand ar trebui sa ma intorc la locul de munca; numai ca nu mai vreau sa ma intorc acolo. Intre timp mi-am gasit un alt loc de munca dar cu PFA si ei vor sa incep cu data de 1 martie 2010. Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti cum e corect si legal sa procedez. Sa-mi trimit demisia odata cu cererea de intrerupere a suspendarii contractului de munca? Mai este nevoie de preaviz?
Multumesc anticipat pentru raspuns
P.S. Are cineva un model de cerere de intrerupere a suspendarii contractului de munca?
Veti face o cerere de incetare a suspendarii CIM cu data X si tot atunci trimiteti cererea de incetare a raporturilor de munca prin acordul partilor cu aceeasi data X.
La data la care trebuie sa va intoarceti la serviciu (ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani) mergeti la serviciu faceti cerere de reincepere a activitatii si cu aceeasi data solicitati incetarea contractului de munca. Nu uitati ca angajatorul are deptul de a renunta sau nu la perioada de preaviz.
Deci daca fetita e nascuta pe 16 martie, sa o fac cu data de 16, sa o trimit mai devreme? Ma afecteaza in vreun fel faptul ca eu lucrez pe PFA de la 1 martie sau nu au legatura una cu cealalta?
Multumesc pentru promptitudine:)
La serviciu ar trebui sa va intoarceti pe 17 martie.
Daca incepeti lucrul mai devreme de aceasta data trebuie sa anuntati in scris Primaria de care apartineti si mergeti si la angajator sa faceti cererile.