avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor!

buna ziua!
eu lucrez in invatamant si am contract de munca pana la data de 31.08.2010.
nu mai pot beneficia de continuitate si va trebui sa ma prezint la examen in iulie.
sunt insarcinata si voi naste la sfasitul lui octombrie.pot sa platesc eu la casa de asigurari din mana ca sa pot beneficia de cei 85 % din ultimul salariu,daca eu nu mai am contract de munca cu 2 luni pana la nastere?sau trebuie sa ma angajez in luna a 7 a?nu vreau sa intru in somaj
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 02:20, 17 Aprilie 2010
Beneficiati de indemnizatie de crestere copil daca in ultimele 12 luni pana la nasterea copilului aveti minim 6 luni de stagiu de cotizare. Dar puteti sa platiti si dvs cotele aferente pana la nasterea copilului si astfel beneficiati de 85% din suma asigurata.
din cate stiu eu trebuie sa aveti 12 luni neintrerupte stagiu de cotizare pana la nastere(eu vb in cunostiinta de cauza/) pt a beneficia de indemnizatia pt crestere copiL.sunati si la primaria de care apartineti sa va lamureasca
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Legea spune ca pt a beneficia de indemnizatie pt concediu cerestere copil trebuie sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului
ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, dar puteti avea 15 zile intrerupere
crisv a scris:

din cate stiu eu trebuie sa aveti 12 luni neintrerupte stagiu de cotizare pana la nastere(eu vb in cunostiinta de cauza/) pt a beneficia de indemnizatia pt crestere copiL.sunati si la primaria de care apartineti sa va lamureasca

Stagiul de cotizare e una iar 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal e cu totul altceva!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil carmen_ana carmen_ana Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. S-a discutat despre aceasta problema dar in fiecare caz sunt cateva probleme. V-as ruga sa imi raspundeti daca se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului! roxana.elena roxana.elena Va rog sa ma ajutati, am ramas insarcinata dupa o luna de la angajare ,pana la acest moment am tot avut intreruperi pe cartea de munca din cauza crizei si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil tranferata de la mama la tata mihaela022005 mihaela022005 Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor din partea celor care au putin timp la dispozitie: ma aflu in concediu crestere copil ( nascut la 21.07.2008). Sotul ... (vezi toată discuția)