As dori sa cumpar un tractor nou din Ungaria care costa 39000 eu +tva .Sunt SRL platitor de tva si intreb daca trebuie sas platesc tva in Ungaria, in Romania sau deloc cum era inainte?
Va precizez ca nu sunt contabil,si nici jurist,dar am firma si fac importuri de peste 10 ani ( nu mijloace fixe -tractor- ci materiale , dar in fond nu cred ca difera ....)
TVA in Ungaria -dupa parerea mea - NU aveti de ce sa platiti , si NICI in Romania , . In schimb ,TREBUIE sa platiti, in cazul in care -eventual- veti vinde tractorul !
Pentru a evita eventualele probleme la cumparare, verificati pe site-ul UE ( Uniunii Europene) daca firma Dvs. se gaseste postat pe site (dupa codul Dvs. fiscal -cod unic ),pentru a da posibilitate vanzatorului sa se convinga ca Dvs. sunteti firma ` cu acte in regula` in UE. ( altfel el / vanzatorul ar putea avea probleme,la decontarea TVA-ului in tara lui )
cu respect :
atti
fiind vorba de o achizitie intracomunitara de bunuri, este o operatiune taxabila in romania, iar dvs fiind persoana inregistrata in scopuri tva veti aplica taxarea inversa.