avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar

As dori sa cumpar un tractor nou din Ungaria care costa 39000 eu +tva .Sunt SRL platitor de tva si intreb daca trebuie sas platesc tva in Ungaria, in Romania sau deloc cum era inainte?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:19, 26 Februarie 2010
Va precizez ca nu sunt contabil,si nici jurist,dar am firma si fac importuri de peste 10 ani ( nu mijloace fixe -tractor- ci materiale , dar in fond nu cred ca difera ....)
TVA in Ungaria -dupa parerea mea - NU aveti de ce sa platiti , si NICI in Romania , . In schimb ,TREBUIE sa platiti, in cazul in care -eventual- veti vinde tractorul !
Pentru a evita eventualele probleme la cumparare, verificati pe site-ul UE ( Uniunii Europene) daca firma Dvs. se gaseste postat pe site (dupa codul Dvs. fiscal -cod unic ),pentru a da posibilitate vanzatorului sa se convinga ca Dvs. sunteti firma ` cu acte in regula` in UE. ( altfel el / vanzatorul ar putea avea probleme,la decontarea TVA-ului in tara lui )
cu respect :
atti
fiind vorba de o achizitie intracomunitara de bunuri, este o operatiune taxabila in romania, iar dvs fiind persoana inregistrata in scopuri tva veti aplica taxarea inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva marinescuioan marinescuioan o firma poate fi obligata sa plateasca tva inainte de scadenta in cazul importurilor (vezi toată discuția)
Factura primita de la o persoana juridica din comunitate neinregistrata in scopuri de tva? emaa74 emaa74 Daca am primit o factura de prestari servicii de la o persoana juridica din comunitate neinregistrata in scopuri de tva platesc tva ? (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)