avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj .....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj .....

Buna ziua .
Mai acuma 4 ani Mama mea locuia cu chirie intr-un apartament ( de 28 de ani ) apartamentul era de la primarie ( fondul locativ de stat ) la vremea aceia avea si o datorie estimata la cateva milioane bune ...si era pe cale sa o de-a afara din apartament ,iar eu am deci sa fac imprumut la Banca sa achit datoria si sa cumparat apartamentul ...asa am si facut, in contractul de vanzare -cumparare este specificata eu si sotia mea la vremea acea eram deja casatoriti si avem si un copil , acuma am decis sa divortam iar apartamentul nu vreau sa al pierd ....deci din 1978 pana in 2006 parintii mei au stat acolo cu chirie iar eu la-m cumparat de la fondul locativ de stat si am platit si datorile ...
Si inca ceva daca dupa divort ia nu a inaintat procedura de partaj pot sa o dau afara din apartament sau daca fac asta ce se poate intampla .
Ps: Orice detaliu este bun ..va rog sa ma ajutati .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:40, 26 Februarie 2010
trebuie sa va pregatiti cu probe, martori, inscrisuri ca sa dovediti ca dvs l-ati cumparat parintilor. cine este trecut in actul de proprietate?
daca nu este si sotia dvs, eu as zice ca puteti incerca o actiune de evacuare a ei.
Faptul ca apartamentul a fost inchiriat de mama d-stra timp de 28 de ani, nu are importanta.
Important este ca la-ti cumparat in timpul casatoriei si in consecinta este bun comun.
Chiar si in cazul in care ati facut imprumut la banca, personal, pentru cumpararea apartamentului, sotia are dreptul, dpdv al codului familiei, la jumatate. CONTRIBUTIA sotiei poate fi contestata cu orice mijloc de proba, insa pana la finalizarea partajlui nu o puteti evacua din locuita.
Noapte buna
Avand in vedere ca ati achizitionat imobulul in timpul casatoriei acesta are calitatea de bun comun si deci va fi supus partajului.,insa daca aveti o contributie mai mare la achizitionarea acestuia puteti cere o cota majorata, iar la lotizare puteti cere sa va fie atribuit dvs. urmand sa o despagubiti cu o suma numita"sulta" care reprzinta contravaloarea partii ce ii revine ei.Atentie daca obtine incredintarea minorului are sanse mari sa-i fie ei atribuit apartamentul.Nu o puteti da afara dupa divort pentru ca este copropietara a acelui apartament.Atentie, aveti de achitat la partaj o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile, onorarii experti, onorariu avocat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 72NYK 72NYK Buna, La terminarea unui divort, teoretic, fostii soti se despart. Fiecare se duce la locul unde s-a facut ancheta sociala? Ce faci in cazul in care unul nu ... (vezi toată discuția)
Partaj locativ elyada elyada In data de 28 mai 2009 prin dijungerea capetelor de cerere dintre divort si partajul locativ,s-a dat hotararea definitiva si irevocabila pentru desfacerea ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinta prin programul "noua casa" inainte de divort FlorinFF FlorinFF Buna ziua, Sunt casatorit si doresc sa divortez in viitor, insa pana atunci as dori sa achizitionez (strict pe numele meu) un apartament prin programul \"noua ... (vezi toată discuția)