avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul plata intretinere - rog mult lamuriri !!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul plata intretinere - rog mult lamuriri !!

Buna ziua,
v-as ruga sa-mi spuneti cum se calculeaza plata intretinerii. Adica, locuiesc
intr-un bloc vechi, cu 3 etaje, unde sunt apartamente f. mari, de 180-200 mp si cateva de 50-70 mp. Nu exista deloc apometre sau repartitoare in bloc.
Eu stau intr-unul de 50 mp si pt 2 pers. pt ianuarie suma de plata e 570 lei, iar pt un apt. 190 mp, 2 pers, suma e 1100 lei. E corect ?! Adica supraf. nu conteaza, se plateste doar dublu la o supraf de aproape 200 mp fata de unul care are 50 ?
Se specifica in vreo lege, exista vreo formula de calcul standard ?
Parintii mei au o supraf de 74 mp in alt bloc, cu 8 etaje, si platesc cam 400 lei pt 2 pers.
Va multumesc pt raspuns!
O zi buna
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:00, 26 Februarie 2010
va recomand sa cititi hg1588/2007, unde veti gasi informatiile necesare. iata linkul
www.avocatnet.ro/content/art...
Avand in vedere ca apa si caldura nu sunt contorizate iata cum se face impartirea cheltuielilor:

Cheltuieli care se impart in functie de numarul de persoane:
- electricitate, gaze, salubrizare, apa calda, apa rece;

Cheltuieli care se impart in functie de suprafata (cota-parte indiviza):
- service ascensor, caldura, reparatii si lucrari de intretinere condominiu, salarii personal administrativ si de curatenie
Va multumesc mult pt raspuns. Ar mai fi o intrebare, se pot monta apometre si repartit. chiar daca in bloc nu are nimeni, iar ceilalti nu sunt interesati ? (exista o lege in acest sens ?)
Multumesc !
Nu. In practica aceasta optiune se ia in cadrul asociatiei. Sigur, puteti sa montati apometre, dar important este sa vi le si ia in considerare conducerea asociatiei.
Cat despre repartitoare, firma care monteaza aceste contoare pune conditia ca macar 80% din apartamente sa se contorizeze. Asta si pentru motivul ca service-ul de calcul al caldurii il face aceasta firma, deci trebuie sa aiba suficiente apartamente ca sa faca acest service. Cu aceasta firma se face contract de service de catre asociatie.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de repartizare a cheltuielilor ContSters184378 ContSters184378 In loc.noastra sant 2 blocuri de garsoniere sociale,iar camera este de 21mp.,baie comuna,iar primaria a reabilitat exteriorul,interiorul este jalnic,iar pretul ... (vezi toată discuția)
Calcul pausal... si nu exista asociatie de propietari istanmoni istanmoni Dragi oameni buni, M-am mutat de curand (1 oct 2010) intr-un bloc cu 2 scari si cu cate 6 apartamente pe scara (deci in total 12 apartamente). Blocul are 2 ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)