avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Din ce bani se plateste salariul bonus la nastere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Din ce bani se plateste salariul bonus la nastere?

Buna ziua!
Am aflat luna trecuta de salariul bonus la nastere,si am depus o cerere la serviciu ,in care am specificat legea conform careia merit banii,si ca solicit raspunsul ,in caz ca este negativ,in scris.Am sunat la biroul firmei deoarece nuj am primit nici un raspuns in 2 saptamani,si raspunsul sefului a fost" aaa,am vazut eu ceva:O ,dar nu am fonduri de asa ceva. Intrebarea mea: banii i-ar plati din buzunarul dumnealui sau se deconteaza ca si plata concediului de odihna,pre si post natal?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:10, 27 Februarie 2010
1. Puteti sa-l dati in judecata pe angajator, la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. Castigati 100%, este un drept legal, fara interpretari.
Contabila mi-a spus ca unitatea nu are contract colectiv de munca,deci societatea nu se supune acestuia ci doar contractului individual semnat la angajare. Se poate asa ceva?
Spuneti-i sa citeasca Codul Muncii si CCM unic la nivel national.
Codul Muncii -Art. 247. - În cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior

CCM unic Art. 2. - (1) Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional cuprinde drepturile şi obligaţiile angajatorilor şi ale salariaţilor cu privire la condiţiile generale de muncă prevăzute de legislaţia în vigoare, precum şi cele convenite în procesul de negociere.
Art. 3. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
a) pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile din ţară, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, român sau străin/mixt), în cazul contractelor colective de muncă la nivel naţional;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie 15% din brut / concediu maternitate andira andira Buna ziua, Va rog, am doua intrebari: in ce conditii pot beneficia de compensarea de 15% din brut, pe minim 6 saptamani din durata concediului de ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate contract colectiv de munca TEA TEA Buna ziua, Am o nelamurire privind CCM unic la nivel national: In ce masura un angajator este obligat sa acorde toate drepturile prevazute in CCM unic, ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu magyari magyari Nu mai stiu exact unde, dar am citit undeva acum vreo 2 ani, ca numarul zilelor legale de concediu ( 21 ) creste o data cu vechimea angajatului. Exista asa ... (vezi toată discuția)