avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solicitare cheltuieli si daune !!??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solicitare cheltuieli si daune !!??

Intr-o actiune jud. pe art.246 Cp , formulata impotriva rezolutiei procurorului general se pot cere daune si cheltuieli de judecata ???
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ion-alin , utilizator 20:12, 26 Februarie 2010
Conform dispozitii in vigoare,se pot solicita daune si cheltuieli de judecata
Ramane la latitudinea instantei ,sa dispuna acordarea acestora,in raport de solutie si de probele le dosar
Multumesc !!
Cererea de daune este admisibila,ca si cea de cheltuieli de judecata,din punct de vedere teoretic.
Cu privire la admisbilitatea ei in parctica,las la aprecierea dvs.
Sa inteleg ca este vorba de o plangere impotriva rezolutiei sau ordonantei procurorului conf. disp. art. 278/1 c.p.p.?
In aceste conditii, nu. Pentru ca nu avem latura civila. Parerea mea.
..da , normal ar trebui deschisa a actiune in civil ..., pentru solicitare daune !!??
Cheltuieli de judecata se pot cere ???
Multumesc mult !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ... ContSters289496 ContSters289496 Buna seara! Am o mare rugaminte deoarece nu imi permit mai mult de atat cu multumiri anticipate, sa ma lamureasca cineva in legatura cu urmatoarea problema: ... (vezi toată discuția)
Art 278 ind.1 c.p.p. si art 2781 c.pr.pen? desirelia75 desirelia75 am depus o plangere la parchet impotriva ordonantei de neancepere a urmaririi penale si dupa 2 luni am primit si rasp prim procurorului,asta dupa ce am depus ... (vezi toată discuția)