avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie urgenta de ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie urgenta de ajutor

#-o:-/acesta este situatia in care ma aflu , dar as mai avea o nedumerire singurul lucru pe care vreau sa il aflu este daca facand chiar si o chitanta la notar in care este specificata suma data ca avans in caz de ceva :(:O acesta se mai poate recupera in vreun fel pt ca nu as vrea sa piarda nici garsoniera dar nici avansul in cazul in care fiul femeii decedate nu mai da nici un semn
tatal meu vrea sa cumpere o garsoniera dar exista o problema .Garsoniera a apartinut unei femei care a decedat .Aceasta are doar un fiu care doreste sa o vanda dar acum intervine problema el astazi a depus cererea de succesiune si ca sa fie sigur ca tatal meu se tine de cuvant ca o sa cumpere garsoniera ii cere un avans peste 5 zile - avans care zice el va fii insemnat de catre un notar intr-un contract antecumparare .Daca este facut ,acest act este valabil?ce se poate face in situatia de fata ca totul sa fie legal.Va rog mult am nevoie urgenta de un raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2006
sykes, utilizator
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 12:04, 30 Noiembrie 2006
Din cate vad nu se poate astepta pana se dezbate succesiunea. Nu puteti sti ca este unicul motenitor.
Antecontractul de vanzare cumparare incheiat la notar poate fi executat fara judecata diect cu executor. Trebuie sa inserati acolo clauza urmatoare: Prezentul antecontract prezinta titlu executor. daca nu inserati, executorul nu poate face nik. Am auzit cazuri.
Si pe langa asta puteti sa inerati o clauza penala care sa sune cam asa: In cazul in care vanzatorul nu vinde (nu incehie contractul de vanzare cumparare) pana la data de _____ este obligat sa inapoieze cumparatorului avansul in valoare de __________ si sa plateasca, cu titlu de daune, suma de ___________.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2006
alinasavin, utilizator
se poate aplica teoria mostenitorului aparent??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare -cumparare apartament cu restante la intretinere aalexa aalexa Buna ziua! Am si eu o problema: doresc sa achizitionez un apartament de la o vecina. Problema este ca nu are succesiunea facuta si nu are nici bani sa o ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva? Iuliangrem Iuliangrem În octombrie 2018 am încheiat un antecontract in vederea cumpărării de către mine a unui imobil,am platit avans. Între timp respectivul a decedat. ... (vezi toată discuția)
Antecontract in vederea achizitionarii unei locuinte Tmaria Tmaria Nu stiu cum sa procedez, va rog dati-mi un sfat daca se poate. Am incheiat cu vanzatorul un antecontract in vederea cumpararii unui apartament cu doua camere ... (vezi toată discuția)