avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema de girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema de girant

Buna seara.
Acum citiva ani o prietena ma rugat sa-i fiu giranta la un credit.Fiindca ne cunosteam de multa vreme nici prin cap nu mia trecut ca imi face figura si dispare.
Cam acum un an au inceput sa vina hirtiile de la banca casa platesc eu.Am reusit sa fac rost de adressa ei si ile am dat banci cu toate informatiile care le am adunat.
Fostul ei sot a fost si el la banca si sa angajat verbal ca plateste el ,dar si el cind are cheff plateste sau nu.acum am inceput sa platesc eu casa obtin facturi casa ii pot da in judecata.dar nu stiu merita summa ar fi de 2000 euro care ar mai trebui restituiti banci dar eu nu pot sa achit atitadinsalar 1000 lei si cu un copil de 10 ani.
Daca cineva ar fi amabil sa ma ajute cu ceva informatii a-si fi foarte fericita.
Va multumesc anticipat.#-o
Cel mai recent răspuns: salata , utilizator 11:44, 27 Februarie 2010
Din nefericire banca nu o sa va ierte in calitatea dvs. de girant...Faceti urgent plangere penala impotriva "prietenei" la politie sau la parchet, pentru inselaciune-art.215 Cod penal.
#-oVa multumesc pentru ajutorul acordat.Dar daca fac plangere,tot eu trebuie sa platesc datoria ei. Mai am ceva sanse sa-imi revad banii?Sau chiar sa cer ceva despagubire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua,in 2008 am obtinut un credit pe 10 ani, de la o banca. De cativa ani sunt pensionara pe caz de boala,revizuibil anual si veniturile mele au scazut f ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)