avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca fara preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca fara preaviz.

Am lucrat la o institutie bugetara.Acum un an mi s-a desfacut contractul de munca fara preaviz, fara specificarea motivului. Mai mult cand urma sa primesc salarul pe luna martie (10 martie), am primit vestea ca de pe 1 februarie eram data afara (cu acte). Toate acestea s-au intamplat acum exact un an. Mai pot sa agat cu ceva institutia asta? (Instante ceva. cum?)
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:29, 27 Februarie 2010
Da , daca aveti documente justificative prin care sa demonstrati ca v-au fost incalcate drepturile , atuci faceti o sesizare la ITM si vedeti ce va spun acolo sau actionati in instanta , dupa caz.
Toate acestea s-au intamplat acum exact un an.

Termenul de contestare a deciziei a fost de 30 de zile. Eventuale drepturi salariale neincasate le puteti solicita in instanta in termen de 3 ani.
Va multumesc!

Nu am luat banii pe o luna, respectiv luna februarie 2009. Am vreo posibilitate sa ii aduc in instanta cu ceva. Ori exista posiilitatea sa le cer banii pe un an? Sau exista varianta sa deschid proces cu ei pentru nerespectarea clauzelor minimale ale Codului Muncii si CIM-ului? Mai pe romaneste vreau sa le dau in cap, pt ca m-am purtat omeneste cu ei acum un an si vorba aceea "daca esti bun te iau de prost".
Am omis sa spun ca, CIM-ul era pe perioada nedeterminata.
Nu mai puteti actiona unitatea in judecata decat, asa cum am spus, pentru drepturi salariale neacordate, dar inteleg ca nu este cazul. Daca concedierea s-a facut cu 1 febr.2009, pe luna februarie nu aveti cum sa pretindeti salariul. Daca nu mai sunteti salariat nu puteti intenta un proces cu privire la nerespectarea unor clauze minime CIM si CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional de modificare salariu Chanell0769 Chanell0769 Buna ziua, revin cu o intrebare legata de un act aditional de modificare a salariului. Pe scurt, in 2009 am acceptat o reducere a salariului cu 10%, dar ... (vezi toată discuția)
Despagubire Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Am fost demis de pe functia detinuta in martie 2009, am actionat in instanta si a fost anulata decizia de demitere in februarie 2010.Mai am ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale dupa incetarea cim stelamudura stelamudura In 25 iulie 2009, am intrat in somaj. Am chemat in instanta institutia, am pierdut procesul. La fel si recursul. Acum, in iulie 2010, institutia a dat cel ... (vezi toată discuția)