buna seara tuturor! situatia este in felul urmator. neintelegere cu succesiunea dupa tatal nostru. mostenitori: sotia, trei copii si baiatul fratelui nostru. tatal a decedat in 2009 aug. iar fratele nostru in 2004 . la data decesului fiind divortat. la succesiune nepotul care locuie4ste in spania vrea tot ce se poate lua legal . cei care locuiesc in casa si pe pamantul parintesc ,adica mama si ceilalti copii au marit masa succesorala construind si imbunatatind . exista vreo cale ca in fata instantei sa nu se imparta asta sau se poate dovedi in instanta?
Masa succesorala e compusa din toate bunurile pe care le avea defunctul in momentul deschiderii mostenirii ( data decesului). Nu aveti cum sa o micsorati.
Tot dvs. spuneti ca nepotul vrea tot ce se poate lua legal. Pai daca recunoasteti ca e legal?? doriti sa faceti ceva ilegal ca sa il impiedicati? ca altceva nu se poate.
El vine la mostenire prin reprezentare, in locul tatalui sau, deci va lua partea care i se cuvenea tatalui lui.
va rog sa nu ma intelegi gresit sau poate m-am exprimat eu gresit nepotul nostru are dreptul . stim si nu vrem sa il privam de dreptul lui
insa dupa ani in care noi am investit acolo are si el un drept mai mare . si nu vrea sa recunoasca . si mai rau este ca fratele nostru locuieste in acceasi curte si si-a construit singur fara ajutorul nimanui casa la care plateste si acum si trebuie acum sa o imparta. se poate asta in fata judecatorului demostra sau e totul pierdut?
Mostenire
daryaa
in urma decesului bunicilor paterni nu s-a dezbatut succesiunea
mostenitorii defunctilor sunt tatal meu si o matusa, dar, pentru ca tatal meu si mama mea sunt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune
gigelas
Buna seara,
In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii.
Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt:
-un apartament - ... (vezi toată discuția)