Sunt medic #-o. Am 10 ani vechime in munca.M-am intors, dupa 2 ani de concediu pentru cresterea copilului, in campul muncii, in octombrie 2009. Am fost reincadrata cu salarul anterior intreruperii activitatii. In ianuarie 2010 venitul a fost calculat, conform legii 330/2009, la nivelul lunii decembrie 2009. Am solicitat o explicatie ordonatorului de credite de ce venitul meu este mai mic decat a colegilor mei cu vechime in munca mai mica. Mi s-a explicat ca trebuia sa sustin un examen de evaluare, la 15 zile dupa reintoarcerea mea, pentru a-mi ridica salariu, dar eu nu am anuntat. Actuala lege a abrogat hotararea respectiva si prevede ca trebuie sa fiu incadrata cu salariul anterior intrarii in concediul de CC. Drept urmare trebuie sa ma consolez cu acest venit in 2010. Eu trebuia sa stiu de acest examen? Legea 330 se aplica din octombrie 2009?Ce posibilitati legale sunt pentru a intra in randul veniturilor colegilor mei?
Cu stima,
doctornori
Art. 34 din Legea nr.330/2009 prevede :
(1) Solutionarea contestatiilor in legatura cu stabilirea salariilor de baza individuale, a sporurilor, a premiilor si a altor drepturi care se acorda potrivit prevederilor prezentei legi este de competenta ordonatorilor de credite.
(2) Contestatia poate fi depusa in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
(3) Ordonatorii de credite vor solutiona contestatiile in termen de 10 zile.
(4) Impotriva masurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana nemultumita se poate adresa instantei de contencios administrativ sau, dupa caz, instantei judecatoresti competente potrivit legii, in termen de 30 de zile de la data comunicarii solutionarii contestatiei.