avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... obligatia legala a inmatricularii unui autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

obligatia legala a inmatricularii unui autoturism

Am cumparat o masina sh dar n-am inscris-o pe numele meu.Pot circula pe drumurile publice cu ea asa ? Este radiata de la circa financiara , am talon, am rca, am ITP , am cartea de identitate a masinii, am copie de pe BI al proprietarului dar intrebarea mea e cat pot sa circul cu ea neinscrisa pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:29, 27 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti circula asa, in mod legal, 30 de zile. De altfel, obligatia inmatricularii pe numele dvs. in acest termen este stipulata si pe contractul de vanzare-cumparare tipizat pe care l-ati incheiat in trei exemplare cu vanzatorul (tocmai ca "publicitate" a prevederii legale mentionate). Depasirea termenului va determina nu numai sanctiunea prevazuta de legislatia rutiera, dar si nevalabilitatea certificatului de inmatriculare in fata societatii de asigurari, in cazul unui accident rutier produs de dvs.
Tot in termen de 30 de zile aveti obligatia declararii achizitionarii bunului si la organul fiscal local, pentru stabilirea si plata impozitului datorat. Depasirea acestui termen atrage sanctiunea amenzii (30 RON).
Interventie moderator

Ati raspuns deschizand un alt topic, in alt forum. Va rog sa postati toate intrebarile aici.
Vi s-a raspuns cum este legal sa procedati. Daca doriti sa stiti cum sa incalcati prevederile legale, ati gresit site-ul.

Gabriela Pintea

iulia bumbu a scris:
Pai de unde stie agentul de circulatie ca masina e vanduta si neinscrisa? Poate fi imprumutata pur si simplu de la un vecin..... nu? Ce dovada are ca nu-i asa? Eu circul de 2 ani cu masina in conditiile de mai sus dar ma intereseaza daca trebuie musai sa o inscriu pe numele meu sau pot circula in continuare asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari Jorge89 Jorge89 Ziua buna! Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am stiut exact unde. Si cum nu am gasit nici un raspuns concret nicăieri sper sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)