avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dobanzi si penalitati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dobanzi si penalitati

Buna ziua,
am cumparat de la un magazin(doar cu buletinul)electrocasnice.Am platit ratele luna de luna ,dar nu in intervalul care ziceau ei ca trebuia sa platesc.Acum cand am depus cerere de inchidere cont mi-au spus ca mai am 4800 lei de platit dobanzi si penalitati(calculate cum au vrut ei fara a semna eu ceva).
Am facut o cerere catre anpc dar inca nu am primit raspuns.Primesc telefoane ca m-au raportat la biroul de credite si notificari (fara stampila de la judecatorie).
Intrebarea mea este ce sa fac pana primesc raspunsul de la anpc?
Ma gandesc ca daca o sa platesc ceva este ca si cum as fi deacord cu acele penalitati.
Mentionez ca nu exista un contract ci doar o cerere de emitere card semnata de mine.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
sabou, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:09, 27 Februarie 2010
Buna ziua !
In afara de sesizarea ANPC, trebuie sa sesizati si Banca respectiva, dar si Banca Nationala, aceasta fiind institutia de control si reglementare in domeniul bancar( dumneavoastra ati luat bunul pe baza unui imprumut bancar).
Va sfatuiesc ca tot ceea ce trimiteti , sa o faceti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
In ceea ce priveste telefoanele de la biroul de credite, va sfatuiesc sa le spuneti ca asteptati deciziile institutiilor abilitate, intrucat dumneavoastra considerati ca penalitatile nu exista sau nu au baza legala.

Cu stima !
Puteti incerca, daca sunteti sigur ca acele penalitati sunt calculate in mod fraudulos, chiar si prin prezentarea unor sume false fara o baza legala, introducerea unei plangeri penale impotriva firmei, pentru infractiunea de inselaciune (art.215 C.pen.). Desi nu sunt sigur ca puteti obtine dovedirea intentiei (absolut necesare), puteti determina verificarea legalitatii actelor ce dovedesc veridicitatea creantei, solicitind organelor de cercetare penala aceasta verificare. Puteti mentiona in plangerea adresata politiei sau parchetului, pe langa mentiunile obligatorii referitoare la faptuitor si fapta si plangerea indreptata ANPC si chiar o puteti prezenta in copie organelor de cercetare penala. In materie penala puteti utiliza orice fel de probe (inclusiv martori).
Oricum, nu faceti plati voluntare daca nu sunteti convins de justetea lor.
Puteti intenta si actiune civila in raspundere contractuala (contractul este un acord de vointa al partilor, dar nu poate fi probat decat in conditiile prevazute de art.1191 si urm. C.civ., adica numai cu inscrisuri la valori ce depasesc sumele prevazute legal).
user sabou

interventie moderator

Va rog sa stergeti denumirea societatilor implicate in discutie.
Cum dvs. asteptati un raspuns la intrebarea postata, astept si eu sa va conformati, in caz contrar, mesajul dvs. urmand a fi considerat un abuz.
Multumesc pentru intelegere...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari repetate cu moartea draganrandrei draganrandrei buna ziua,problema mea este urmatoarea: parintii mei au divortat acum 10 ani;dupa aprox 6 ani mama mea a intalnit un \"domn\" cu care a decis sa-si refaca ... (vezi toată discuția)
Recuperari norbi28 norbi28 salut fratilor ,ajutatima va rog Am luat un credit de la bcr de nevoi personale nu am platit din cauza situatiei financiare vreo trei luni ,dupa care cind am ... (vezi toată discuția)
**nerecuperarea coletului in urma unei sesizari** 01NKI 01NKI Buna ziua, Am trimis un colet printr-o firma de curierat.(in data de 02.02.2016) Tin sa mentionez ca era un laptop. Pe data de 09.02.2016 in urma unui apel ... (vezi toată discuția)