Buna ziua,
am cumparat de la un magazin(doar cu buletinul)electrocasnice.Am platit ratele luna de luna ,dar nu in intervalul care ziceau ei ca trebuia sa platesc.Acum cand am depus cerere de inchidere cont mi-au spus ca mai am 4800 lei de platit dobanzi si penalitati(calculate cum au vrut ei fara a semna eu ceva).
Am facut o cerere catre anpc dar inca nu am primit raspuns.Primesc telefoane ca m-au raportat la biroul de credite si notificari (fara stampila de la judecatorie).
Intrebarea mea este ce sa fac pana primesc raspunsul de la anpc?
Ma gandesc ca daca o sa platesc ceva este ca si cum as fi deacord cu acele penalitati.
Mentionez ca nu exista un contract ci doar o cerere de emitere card semnata de mine.
Buna ziua !
In afara de sesizarea ANPC, trebuie sa sesizati si Banca respectiva, dar si Banca Nationala, aceasta fiind institutia de control si reglementare in domeniul bancar( dumneavoastra ati luat bunul pe baza unui imprumut bancar).
Va sfatuiesc ca tot ceea ce trimiteti , sa o faceti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
In ceea ce priveste telefoanele de la biroul de credite, va sfatuiesc sa le spuneti ca asteptati deciziile institutiilor abilitate, intrucat dumneavoastra considerati ca penalitatile nu exista sau nu au baza legala.
Puteti incerca, daca sunteti sigur ca acele penalitati sunt calculate in mod fraudulos, chiar si prin prezentarea unor sume false fara o baza legala, introducerea unei plangeri penale impotriva firmei, pentru infractiunea de inselaciune (art.215 C.pen.). Desi nu sunt sigur ca puteti obtine dovedirea intentiei (absolut necesare), puteti determina verificarea legalitatii actelor ce dovedesc veridicitatea creantei, solicitind organelor de cercetare penala aceasta verificare. Puteti mentiona in plangerea adresata politiei sau parchetului, pe langa mentiunile obligatorii referitoare la faptuitor si fapta si plangerea indreptata ANPC si chiar o puteti prezenta in copie organelor de cercetare penala. In materie penala puteti utiliza orice fel de probe (inclusiv martori).
Oricum, nu faceti plati voluntare daca nu sunteti convins de justetea lor.
Puteti intenta si actiune civila in raspundere contractuala (contractul este un acord de vointa al partilor, dar nu poate fi probat decat in conditiile prevazute de art.1191 si urm. C.civ., adica numai cu inscrisuri la valori ce depasesc sumele prevazute legal).
Va rog sa stergeti denumirea societatilor implicate in discutie. Cum dvs. asteptati un raspuns la intrebarea postata, astept si eu sa va conformati, in caz contrar, mesajul dvs. urmand a fi considerat un abuz.
Multumesc pentru intelegere...
Recuperari
norbi28
salut fratilor ,ajutatima va rog
Am luat un credit de la bcr de nevoi personale nu am platit din cauza situatiei financiare vreo trei luni ,dupa care cind am ... (vezi toată discuția)