Buna. Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.
Stau cu chirie intr-un apartament cu doua camere. Eu stau intr-o camera si in camera cealalta sta un cuplu cu care nu ma inteleg si vreau sa plece. Contractul de inchiriere este doar pe numele meu si proprietarul e de acord ca eu decid cu cine stau si ca pot sa ii dau afara, dar ei nu vor sa plece. As vrea sa rezolv problema cat mai curand pentru ca nu se mai poate locui cu ei. M-am gandit sa apelez la politie dar nu as vrea sa iasa scandal pe-aici prin bloc si nici nu stiu daca e posibil sau daca ma ajuta. Cum as putea sa procedez ?
Numai proprietarul de drept detine autoritatea si calitatea sa desfasoare demersuri la autoritati pentru obligarea celor 2 sa paraseasca spatiul de locuit
Sugerati proprietarului sa notifice cu termen concret ,persoanele in cauza cu obligatia eliberarii spatiului de locuit ,ocupat fara forme legale si fara acordul proprietarului
Pai apartamentul este inchiriat de mine. Si doar nu scria in contract ca mai sta cineva aici sau ca stau in gazda. Eu nu am nimic de spus din moment ce am acel contract ?
Uitati ce am gasit pe net:
ULBURAREA DE POSESIE - Drept Penal (art. 220 C. pen.)
Este fapta de ocupare in tot sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia. Obiectul infractiunii este un bun imobil precum un teren, casa, gard, arbori, etc.,
iar subiectul infractiunii poate fi orice persoana, chiar si proprietarul bunului imobil, daca bunul se afla in posesia altuia.
“Ocuparea, în întregime sau în parte fara drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a aelibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Daca fapta prevazuta în alin. 1 se savârşeşte prin violenţa sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau stramutarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati consecutiv mesaje.Aveti facilitatea Editeaza
2-Dispozitia legala mentionata cade ca si o manusa ,dar pentru proprietarul de drept
In raport de spatiul cu destinatie de locuit dvs aveti exclusiv calitatea de chrias,
care nu are relevanta si nu va asigura prerogativele sa pretindeti drepturi ca si proprietar.
Eventual puteti solicita proprietarului de drept sa va mandateze in conditiile legii ,sa ii reprezentati interesele cu scopul desfasurarii formalitatilor necesare determinarii persoanelor sa elibereze spatiul de locuit ,care il ocupa abuziv,fara forme legale si fara acordul proprietarului
@roxyshor,
Dispozitiile legale exista dar ele nu actioneaza de la sine ci prin aplicarea lor de catre autoritati. Autoritatile nu au de unde sa stie ce necazuri aveti dv. Faceti sesizare la Politie si solicitati ajutorul.
Puteti solicita si ajutorul asociatiei de proprietari, daca exista. Noi am facut recent o verificare a tuturor chiriasilor cu ajutorul a 2 politisti. Au verificat identitatea chiriasilor, contractele de inchiriere, etc.