persoana in privinta careia judecatorul, prin hotarare definitiva, a decis ca nue ste cazul sa se inceapa u p (deci dupa epuizarea recursului care ai zis ca l-ai facut) nu mai poate fi urmarita pentru aceeasi fapta , afara de cazul cand s-au descoperit fapte sau imprejurari noi ce nu au fost cunoscute de organul de u p si nu a intervenit 10 CPP. Rezulta ca ar fi posibila revizuirea bazata pe 394 1 a) CPP si se poate face in termen de un an de la data cand imprejurarile sau faptele au fost cunoscute de persoana care face cererea coform 398 2)
Pentru aceasi fapta, cum pot cere schimbarea incadrarii (incadrare pe care nu am facut-o eu, ci organul de urmarire penala), cunoscand ca deja am o hotarare definitiva ?
Este posibil ca in cadrul caii exceptionale de atac sa fac si schimbarea incadrarii (cu dovezi in acest sens). Multumesc pentru raspunsul anterior, Ciprian.
autoritatea de lucru judecat produce efecte chiar daca faptei definitiv judecate i s-ar da o alta incadrare juridica.In plus, nu conteaza incadrarea juridica intrucat s-a decis nup, confirmata de instanta.N-ai pt ce :)