avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare din somaj

Incepind din 3.03 2010 mi se desfiinteaza locul de munca ,i-mi expira preavizul.Nu mi sa eliberat inca cartea de munca pina peste 2saptamini.Pot sa mi depun actele de somaj ?ajutorul de somaj se acorda din data in care inceteaza contractul de munca sau din data in care se depun actele?Daca ma angajez la o alta unitate din luna aprilie de ce avantaje beneficiez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 1 Martie 2010
Ajutorul de somaj se datoreaza din data cand depuneti actele.
Daca va angajati veti beneficia de 30% din cuantumul ajutorului de somaj datorat pe intreaga perioada in care ati fi avut dreptul la somaj.
1. Daca depuneti dosarul de somaj in termen de 30 de zile de la data concedierii veti primi indemnizatia de somaj de la data concedierii.
2. Daca depuneti dosarul dupa cele 30 de zile (dar nu mai tarziu de 12 luni) veti primi indemnizatia de somaj de la data depunerii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul limita pentru depunerea dosarului de somaj la incetarea contractului de munca? Marsman Marsman Puteti sa-mi spuneti va rog in cit timp pot sa depun dosarul pt. somaj? Perioada de preaviz a expirat dar inca nu am semnat lichidarea. Am fost angajat cu ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori sa stiu cateva lucruri despre ce trebuie facut pentru a primi indemnizatia de somaj: - la cat timp dupa expirarea perioadei de preaviz ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc claudia22gh claudia22gh Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Incepand cu 01.09.2008 si pana in 27.04.2010 am fost in CIC. Din 28.04.2010 si pana in prezent sunt angajata ... (vezi toată discuția)