buna ziua,
am o problema cu un client,am livrat marfa catre el,cu plata scadenta la 45 zile printr-o fila cec,dar din pacate knd a venit data scadenta,surpriza !a fost refuzat ,nu snt bani disponibili in cont.Ce este de facut in continuare?,individul nu mai raspunde la telefon,este din alta localitate si este prima data knd am tranzactionat cu el.In cazul eliberarii filelor cec fara acoperire stiu ca se face inchisoare,asa este?
1. Investiti cu formula executorie fila CEC si executati-l silit.
2. Plangere penala pentru inselaciune.
3. Daca este vorba de o suma mai mare de 10.000 Euro cerere de deschidere a procedurii falimentului.
va multumesc pt raspunsul prompt.
din pacate nu am cunostinte f elaborate dpdv judiciar,daca imi puteti explica mai pe intelesul meu,as fii recunoscatoare,unde mai exact trebuie sa merg pt primul punct?
Cu plangerea penala stiu,se afla in plan,dar am inteles k daca demarez cu plangerea penala trebuie sa predau fila cec originala si nu mai pot face executare silita,adica primul punct.
Este vorba de o suma de aprox 10000lei.
am vb cu clientul si i-am spus procedura legala care sntem dispusi sa o facem,a spus ca imi plateste cash aproape jumatate din suma.sa fiu de acord?in acest caz el este absolvit de raspundere in continuare?