avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot obtine somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot obtine somaj?

am o intrerupere in cartea de munca de 4 luni intre ultimul si actualul loc de munca
la actualul loc lucrez de 3 luni si firma se inchide
in cartea de munca am lucrat 2ani jumate
pot obtine ajutorul de somaj daca in ultimul an am o intrerupere de 4luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:09, 1 Martie 2010
Dupa cate stiu eu merge, doar ca somajul nu va fi mai mare de 9 luni.
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie sa indepliniti doua conditii:
- sa va inceteze contractul individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului;
- sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? finutza2012 finutza2012 Buna seara, Am lucrat in perioada septembrie 2009 pana pe 21 februarie 2011 cu carte de munca la un magazin de imbracaminte, am facut pauza pana pe 15 aprie ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la ajutor de somaj? Monik007 Monik007 Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la posibilitatea de a primi ajutor de somaj. Lucrez din februarie 2008, dar timp de 6 luni am lucrat pe ... (vezi toată discuția)
Conditie pentru a lua somaj criston84 criston84 Buna, Eu am lucrat timp de 4 ani la o firma la care toate cotizatiile au fost platite la timp, am fost data afara dar pana la urma am gasit un alt loc de ... (vezi toată discuția)