buna ziua ,as avea si eu o intrebare, si daca se poate sa imi da-ti un raspuns cat mai repede. am fost angajata prin legea, care ii favorizeaza pe absolventiide invatamant superior(legea 76/2002), sunt angajata de 4 luni, dar a intervenit un alt post mai bun si as vrea sa renunt la actualul post de munca. Se poate? si cam care ar fi procedura? Si daca nu de ce?
Daca in timp ce sunteti in somaj va angajati, cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata, la o firma cu care nu ati avut CIM in ultimii 2 ani, veti beneficia de 30% din indemnizatie, in fiecare luna, pana expira perioada de somaj la care ati avut dreptul.
O persoana a beneficiat de somaj 12 luni. Acum se afla pe ultimile 5 zile de somaj din luna martie . Conform legii daca se angajeza si lucreaza sa zicem o luna se vor considera ca stagiu ultima luna plus cele 11 dinaintea perioadei in care a beneficiat de somaj. Deci, va avea 12 luni cotizate in ultimile 24 conform legii si va putea beneficia in continuare inca 12 luni de somaj. Aceasta este situatia cred.
Insa in ultimile zile s-ar zice ca exista o noutate in care pentru a beneficia de somaj in continuare conform legii (12 luni cotizate in ultimile 24) trebuie ca persoana sa poata fi angajata inca din stadiul de somer, si nu cand expira cele 12 luni in care a beneficiat de primul somaj.
Daca exista vreo modificare as vrea sa stiu cand a aparut si unde o pot gasi.
Multumesc mult!
1. Legea 76/2002 spune ca trebuie sa ai lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Nu spune ca aceasta prevedere este conditionata de incheierea unui contract individual de munca inca din perioada de somaj.
Somaj
cosmuta
Buna
Am fost angajat la o societate com.un an si 6 luni,la lichidare ( inchid punctul de lucru)mi s-a spus ca nu -mi pot face somaj, ca m-au angajat cu legea ... (vezi toată discuția)