Va confrunt si eu cu o situatie si nu stiu cum sa "reactionez". Lucrez de 3 ani jumtate in cadrul unei firme SRL si din cauza faptului ca magazinul nu mai este profitabil s-a hotarat relocarea lui. Totodata se va schimba si denumirea firmei ( administratorul detinand in prezent doua firme, x si y), firma trecand de pe x , pe y. Pana in prezent am avut avut carte de munca semnata pt o perioada nedeterminata. Am inteles ca patronul merge pe ideea ca daca magazinul nu mai este rentabil, angajatul este de vina si avand acum ocazia perfecta ar fi vrut sa ma dea afara(avand drept motiv restructurarea postului). Directorul regional l-a convins pe patron in cele din urma ca de vina nu este angajatul ci zona in care se afla situat magazinul si sa nu ma dea afara. Patronul a acceptat, dar vrea sa ma puna sa semnez la noua firma contract de munca pe perioada determinata de 3 luni, pentru ca apoi sa poata sa ma dea afara in situatia in care considera ca eu sunt vinovata de vanzarile scazute. Intrebare: daca accept sa semnez pe 3 luni la noua firma si dupa sunt concediata, pierd dreptul la somaj? Directorul regional mi-a zis ceva de genul ca o sa am continuitate, ca practic se va declara ca firma x este absorbita de firma y si nu o sa pierd nimic. Inca o intrebare: daca nu accept conditiile puse de sef, nu am practic ce sa fac, nu? Ma poate da cu usurinta afara fara drept de apel. Am salariu 6 mil si sefu vrea sa lucrez 9-10 ore/ zi(luni-vineri) si toate sambetele cate 5 ore/zi, desi in contractul de munca probabil va fi specificat ca si pana acum 8 ore/zi, 5 zile/ saptamana. Ce ma sfatuiti? Practic o sa am de ales intre a fi data acum afara, a fi data dupa cele 3 luni sau ..cine stie..a ramane in continuare la firma. Banuiesc ca nu se va pune problema si se o marire salariala sau ceva de genul. Astept raspuns
In acest caz veti primi somajul de la data depunerii dosarului, adica din noiembrie.
DAR... ptr ca exista un mare dar.
Daca se intampla sa ramaneti insarcinata in luna septembrie atunci inseamna ca undeva prin luna iunie 2011 veti naste.
Ptr a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la varsta de 2 ani este nevoie ca in perioada mai 2010 - mai 2011 sa inregistrati venituri de natura salariala. Or, tocmai in acea perioada dvs sunteti nici angajata nici in somaj. Deci, nu inregistrati nici un fel de venituri. Nu conteaza ca veti avea somaj din noiembrie. Ptr perioada iunie-noiembrie nu sunteti acoperita. Deci, nu beneficiati de indemnizatie.
Deci, concluzie...in situatia in care in iunie sunt data afara, intru in somaj imediat si in sept raman insarcinata...am vreo sansa la indemnizatie pt copil? Sau ce pot sa fac ? In perioada asta e destul de dificil sa gasesti un serv si ma tot gandesc la solutii. Imi cer scuze ca sunt asa "insistenta:, dar chiar nu ma pricep.