avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura tva cu minus de la firma insolventa din 2009
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura tva cu minus de la firma insolventa din 2009

cum influenteaza factura cu tva in minus de la firma aflata anul trecut in insolventa firma platitoare de tva, cum se opereaza in contabilitate si cum influenteaza situatia tva
Cel mai recent răspuns: neclaru , utilizator 13:08, 3 Martie 2010
nu prea imi e clar ( apropos de nick-name-ul dvs :) ) ce doriti sa aflati
In principiu,o factura de storno primita inseamna ca in luna in care o inregistrati in jurnalul de tva -cumparari veti avea un tva deductibil mai mic , si implicit un tva de plata mai mare
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
neclaru a scris:

cum influenteaza factura cu tva in minus de la firma aflata anul trecut in insolventa firma platitoare de tva, cum se opereaza in contabilitate si cum influenteaza situatia tva

Daca ambele societăţi sunt înregistrate în scopuri de TVA, se aplică măsurile de simplificare, şi anume: furnizorul va emite factura fără TVA iar beneficiarul - va efectua înregistrarea 4426 = 4427 pentru TVA-ul aferent acestei facturi. Trebuie să se faca dovada insolvenţei pentru ca să poate aplica acest regim
pentru 2010 litera b de la art 160, masuri de simplificare
b) bunurile şi/sau serviciile livrate ori prestate de sau către persoanele pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă, cu excepţia bunurilor livrate în cadrul comerţului cu amănuntul;

s-a abrogat
Am inteles din textul initiatorului ca firma era in 2009 in insolventa dar factura a primit-o acum , in 2010
Asa am citit ... de aceea am spus ca mie , cel putin, mi s-a parut confuz textul intrebarii
=D> multumesc pt raspunsuri, un adevarat brainstorming, dar acum m-am dumirit, dar tot neclaru:O ramine. o zi extra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva daniele daniele am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Societate in reorganizare misa79 misa79 daca ma poate ajuta si pe mine cineva, cum platesc eu ca societate TVA lucrand cu o firma in reorganizare si ce facilitati am eu ca societate daca am vreuna :(( (vezi toată discuția)