Buna ziua ! Am si eu o perioada mai ghinionista sa zic asa ! Pe data de 3 ianuarie 2010 am evitat un automobil ce derapase si intrase pe contrasens si am acrosat un autobuz de pe marginea drumului ( ramasese in pana ) si o persoana ce facea autostopul pe marginea aceluiash drum ! Am mers cu victima la spital , s-au facut cercetari nu are decat ceva zgarieturi , m-am inteles cu omul a dat declaratie ca nu are nicio pretentie , am dat si eu declaratie , s-au luat probe de sange tot ce era nevoie , certificat medico-legal iar politistul mi-a zis ca dosarul a fost trimis mai departe . Acum vine problema mea ! Dovada mea de circulatie a expirat , eu sunt din Constanta iar accidentul a avut loc pe raza judetului Arges . Care ar fii solutiile ca totusi sa tot fac drumuri Constanta - Arges si retur mi se pare o pierdere de timp , bani + programul de la lucru nu prea imi permite ! As putea face lucrul acesta "de la distanta?" sau as putea face ceva in Constanta sa imi iau permisul pana la solutionare sau orice alta solutie ???
2. Neavand antecedente , alcoolemie 0 , victima nu a depus plangere impotriva mea sau fara alte circumstante in afara de accident usor cu victima fapta recunoscuta si toate cele mi se poate anula permisul ??? Multumesc Anticipat ! Va salut
Solutia consta intr-o atenta urmarire din partea dvs a situatiei pana la pronuntarea concluziilor
In situatia mentionata,fie solicitati oficial la parchetul competent comunicarea solutiei,fie angajati avocat care sa va reprezinte interesele .
Prelungirea dreptului de circulatie in cazul dvostra se face numai de catre seful politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta - art. 111. -(6) din OUG 195/2002.
In situatia in care obtieti NUP ramaneti cu permisul neanulat.
Angajati un avocat care poate sa va ajute mai bine.
Bun revin acum :) Mi-a venit acasa decizia de Neincepere a urmaririi penale si mi s-a zis asa de catre politisti ! Parafrazez : " In cazul dvs. nu s-a suspendat permisul nu s-a anulat nu nimic deoarece nu este neacordare de prioritate sau ceva sa necesite suspendarea / anularea permisului . Deci permisul trebuie sa il ridicati de la politia pe raza careia s-a produs accidentul ! Daca vi-l suspendau erau obligati sa il trimita la Constanta insa trebuie sa mergeti la Arges sa vi-l ridicati ! " . Intrebarea mea este ... ati mai avut cazuri de genul acesta ? Adica daca accidentul se petrecea in Ghana trebuia sa mi-l iau de acolo ? #-o:((. Multumesc frumos pentru timpul acordat !
Sper ca nu s-a pterecut in Ghana sau in Mauritania !
Politia care a ridicat permisul il va trimite la serviciul circulatie rutiera de pe raza domiciliului dvs si de acolo il veti ridica,eventual dupa trecerea perioadei de supendare(contraventionala) care a fost dispusa ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie care adus la petrecerea evenimentului rutier.
Aceasta in cazul in care s-a luat masura suspendarii permisului.
tocmai ca politistul mi-a zis ! "Daca ti-l suspendau il ridicai de la tine din oras , dar cum a fost numai retinut pentru cercetari il ridici de acolo" ! pfff nu mai stiu ce sa inteleg :) Multumesc frumos pentru amabilitate !
Accident circulatie
anca280
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea: anult trecut in luna aprilie am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu victime ... (vezi toată discuția)