avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie concediere

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul in care am facut contestatie pentru desfiintarea postului si nu s-a tinut cont de situatia familiala in conditiile in care erau doua posturi identice.Maine sunt chemata in instanta si nu stiu cam ce ar trebui sa fac. Trebuie cumva sa merg cu un avocat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 2 Martie 2010
ar fii indicat... va puteti reprezenta si singura!
Sa inteleg ca 2 soti sunt angajatii la aceeasi firma, nu?!
Se concedieaza cel cu venitul cel mai mic, atata timp cat este pe un post restructurabil. daca nu au respectat asta nu cred ca sunt prea multe conditii sa va fie anulata concedierea si safi- reincadrata.
Buna seara
Nu suntem doi soti angajati la aceeasi firma.Cand am spus situatie familiala m-am referit la faptul ca nu s-a tinut cont de aceasta intre mine si colega mea care ocupa acelasi post ca si al meu, eu avand un copil in intretinere .
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor finaciare sau a reorganizării activităţii.
Criteriile de care se tine seama in cazul unor concedieri individuale ar trebuie sa se regaseasca in CCM la nivel de unitate sau R.I. ... in prezent, numai pentru concedierile colective sunt prevazute anumite criterii in situatia in care angajatorul efectueaza procedeaza la astfel de concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corect? goplanet goplanet Se da urmatoarea situatie: angajatul cu meseria x dintr-un compartiment A este concediat din motive ce nu tin de persoana sa, iar altul cu alta meserie y care ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva albinutzuX albinutzuX Buna ziua, Speta se prezinta astfel: o companie cumpara o a doua companie cu acelasi obiect de activitate. Dupa o perioada de provizorat in care s-au preluat ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post al unui parinte divortat 2009cm 2009cm Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Sunt mama divortata a unui copil de 3 ani, pe care il cresc singura (fara suport financiar din ... (vezi toată discuția)