avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la societate recuperari creante

Am o datorie la o banca. Contractul de credit este din 2005. Am platit vreo 5 luni, iar dupa aia nimic. Acum, dupa 5 ani, se trezeste firma de recuperare sa platesc. Trebuie sa platesc, sau nu (termenul de presciptie nu este de 3 ani)? Mentionez ca nu am platit de atunci nimic, doar telefonic am vorbit cu ei. Ma juta cineva va rog ce sa fac? Ca nu vreau sa platesc degeaba.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
steve1981, utilizator
Abordati cu responsabilitate demersurile intreprinse de respectiva unitate de recuperari,care de regula ,staruie pana la executare silita
Contactati avocat care sa analizeze documentele si poate sa va expuna varianta favorabila dvs
Cod Procedura Civila
"ART. 405
Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.":)
Asta inseamna ca am dreptate, sau...nu prea inteleg legea :)
teoretic obligatiile de natura comerciala se prescriu prin trecerea unei perioade de 3 ani. numai ca actele facute de creditor in vederea recuperarii creantei intrerup perioada de prescriptie. luati, totusi, legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecata ContSters233402 ContSters233402 buna ziua am primit o scrisoare de la tribunal ca trebuie sa platesc x lei in termen de 30 de zile daca nu o sa fiu executat silit.nu vreau sa platesc,ce se ... (vezi toată discuția)
Exista un termen de prescriptie in cazul punerii in executare a hotararilor civile? Talida Covaci Talida Covaci Buna ziua, In octombrie 2010 a ramas definitiva o hotarare de partaj. Pana acum nici una dintre parti nu a pus-o in aplicare (in speta e vorba si despre un ... (vezi toată discuția)