Buna ziua
Pe data de 01.12.2009 am fost surprins de un echipaj de politie cu viteza de 101 km in localitate.
Radarul era mobil (masina era in miscare in momentul in care m-a surprins). Am cerut agentului (mentionez ca era un singur agent in masina) sa imi arate actele de omologare ale aparatului, documentele de servici, atestatul de operator radar. Nu mi-a prezentat aceste acte pe motiv ca nu le are la el.
Am semnat PV intocmit dar la mentiuni am scris ca nu mi-a prezentat aceste acte si ca nu le avea asupra lui.
Am deschis un proces impotriva IJP si am avut primul termen in 10 ianuarie.
In plangere am mentionat ca mergeam cu o viteza de sub 100 km / h si ca am fost de acord sa platesc amenda doar sa nu imi ridice permisul de conducere (chiar daca nu recunosc ca am circulat cu 101 km / h).
Judecatorul m-a intrebat ce doresc defapt :) . I-am spus ce doresc dar m-a pus sa definesc in termeni juridici ce vreau defapt ( la aceasta i-am spus ca sunt inginer si nu avocat sa pot sa ii vorbesc in termeni juridici).
Al doilea termen e in 13 martie si trebuie sa formulez pana atunci ce doresc defapt eu in termeni juridici. Eu doresc modificarea partiala a PV a.i. sa nu mi se ridice permisul de conducere.
As dori sa mai intreb si cum pot cere documentele depuse de politie la dosar pentru a putea vedea problele.
mergeti la arhiva instantei cu cel putin o saptamana inainte de termenul de judecata.
ar trebui sa gasiti la dosar probele de care intelege sa se foloseasca politia rutiera.
in ceea ce privesc motivele contestatiei, ele trebuie sa se conformeze in drept cu situatia de fapt. Exemplu> aparatul radar are o abatere de circa 2% la o anumita viteza.
cu privire la termenii juridici, lucrurile cam asa stau......nici medicii nu incearca sa proiecteze structuri de rezistenta la avioane.....
va sfatuiesc sa consultati un profesionist......
Vi s-a acordat un nou termen pentru a va preciza contestatia.
Instanta de judecata nu poate dispune pe cale judecatoreasca "modificarea procesului verbal",intrucat ea are doua posibilitati sa admita contestatia,caz in care anuleaza procesul verbal ,fie sa o respinga,situatie in care stipularuile din acesta si masurile luate raman executorii, in momentul ramanerii definitive a acesteia.
Pe de alta parte ca sa aveti o parere avizata,va rog ,fie cititi prevederile legale,fie consultati un avocat.
Faptul ca ati platit amenda ca sa nu vi se ridice permisul in vederea suspendarii nu are nicio valoare intrucat sanctiunea prevazuta de lege este si cea a amenzii si cea a suspendarii permisului.
De fapt in momentul in care ati recunoscut viteza,atata in procesul verbal cat si in instanta,ati recunoscut de fapt contraventia,situatie in care contestatia dvs.poate fi respinsa