avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditie pusa de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditie pusa de angajator

Incepind din aceasta luna voi fi somer.Am o oferta la o alta intreprindere cu un salar mult mai mic decit cel avut anterior.As accepta,dar angajatorul mi- a spus ca trebuie sa semnez un contract cum ca nu voi pleca din intreprindere timp de minim 3ani.As vrea sa stiu daca este legal sa mi se puna astfel de conditii la angajare?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 23:10, 1 Martie 2010
Nu este legal, dar in masura in care dvs semnati, contractul devine aplicabil, ca fiind legea dintre parti. Nu v-as recomanda sa semnati asa ceva, nu puteti sti ce alte oferta gasiti in acesti 3 ani.
Este legala clauza doar in cazul in care societatea va va plati ceva cursuri.
In alt caz este ilegala cererea angajatorului.
Cel mai bine este sa discutati cu angajatorul si sa vedeti pentru ce va cere asa ceva. Daca este vorba de vreun curs poate incheia un act aditional in conditiile legii la finalizarea cursurilor sau in timpul cursurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de actul aditional Geloo Geloo Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare. Lucrez de 3 ani ca inginer pentru o companie mare din Romania. Incepand cu 2012 am fost bagat intr-un program de ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia si vor sa platesc "cursuri" stofarius stofarius Buna, Am urmatoarea problema: mi-am dat demisia zilele trecute de la jobul curent, iar angajatorul vrea sa ii platesc niste cursuri. Problema cursurilor ... (vezi toată discuția)
Clauza act aditional - formare profesionala catalin13 catalin13 Buna ziua, Va scriu in legatura cu un act aditional pe care l-am semnat anul trecut prin decembrie cum ca o sa particip la un curs de formare pe un nou ... (vezi toată discuția)