avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare permis de conducere?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare permis de conducere?!

Dupa art.87 alin.1 am primit un an cu suspendare,dupa analizarea actelor dosarului constata instanta ca dintr-o eruaremateriala evidenta a omis sa aplice pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a 2-a si lit.b Cod penal.
Pentru aceste motive dispune:
Conform disp.art.195 C.p.p indreapta eruarea materiala din dispzitiv,in sensul ca dupa paragraful nr.1 introduce paragraful nr.2 cu aplicarea pedepsei accesorii conform art.64. Paragraful nr.3 va fi modificat in sensul suspendarii conditionate a pedepselor in loc de pedepsei.Motivarea sentintei va fi in sensul omisiunilor prezente.
Se intelege ca ambele pedepse sunt cu suspendare,deci nu-mi interzic dreptul de a conduce si nu se face referire la anularea permisului de conducere1?
Cu deosebit respect va rog sa ma lamuriti in aceasta dilema si cum e cu suspendarea pedepsei conform art.64.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:20, 2 Martie 2010
Conform art.116 c.rut.permisul va fi anulat,urmand ca la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii sa puteti prezenta dosarul pentru a da un nou examen de conducere..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa_mi explicati si mie ce inseamna?aduce sau nu anularea permisului? si dac da ce pe durata? mihaidutu84 mihaidutu84 Ora estimata: 08:30 Complet: C5 (fost C 2B) - penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 85 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind ... (vezi toată discuția)
Interpretare dispozitiv sentinta ady_deva ady_deva Condamnă pe inculpatul la: -6 luni închisoare ......., cu aplic. art.320/1 C.p.p. şi cu aplic. art.74,76 lit.d C.p.Privează pe inculpat de exerciţiul ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa sustin examenul pentru permis? bestflorin bestflorin Buna ziua.Am avut un accident auto,in urma caruia am fost condamnat la 1an si 2luni de inchisoare cu suspendare.In sentinta am urmatorul paragraf:(În baza ... (vezi toată discuția)