avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de casa

Buna ziua!
As dori sa aflu daca e posibil sa cer mostenire sucesorala in cazul in care parintii mei au avut o casa in care acuma sta sora mea si la care sa aflu ca acum proprietarii sunt copiii acesteia. Nu am acces la extras de carte funciara si ea nu imi da nimic. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 4 Martie 2010
buna ziua!
in ce an au decedat parintii dvs?
incercati sa obtineti un extras de informare din CF, sa vedeti cine sunt proprieatri si in baza carui act au dobandit.
Buna ziua !
Puteti introduce actiune pentru deschiderea succesiunii parintilor dumneavoastra. Trebuie sa aveti in primul rand acte care sa dovedeasca calitatea de mostenitor a acelora care vor veni la succesiune. Aceasta calitate se dovedeste prin acte de stare civila si anume: certificatul de deces al autorului; certificatele de nastere ale mostenitorilor si de casatoriei pentru mostenitoarele care si-au schimbat numele prin casatorie, cat si pentru sotul/sotia autorului.
Pentru a dovedi ca autorul a detinut bunuri imobile este necesar sa faceti dovada detinerii acestora printr-o adeverinta de rol obtinuta de la Primaria orasului/comunei unde acesta exista.
Apelati la un avocat .
Cu stima !
Daca nu a fost dezbatuta actiunea succesorala,nu poate fi vorba despre calitatea de proprietari,in conditiile legii, in favoare persoanelor mentionate de dvs
Daca aveti posibilitatea intrarii in posesia documentelor care va atesta calitatea de mostenitor,puteti promova actiune deschidere succesiune,la care vor participa toate persoanele cu drept legal
De ce documente am nevoie , ca sa-mi atest calitatea de mostenitor?
Documentele legale care atesta gradul de rudenie cu defunctul ,probe,martori care sa sustina afirmatiile/pretentiile dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii dupa expirarea termenului legal de 6 luni. Cristi_C Cristi_C Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Bunica mea a continuat sa locuiasca in casa aflata pe numele lui, ingrijindu-se de terenurile aflate pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune cleo 5 cleo 5 buna, am si eu o intrebare: Cum se poate intra in posesia unor loturi de pamant in cazul in care defunctul a decedat acum 20 ani iar mostenitorii nu se pun de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - cateva intrebari dorin55 dorin55 Buna ziua, va rog frumos sa raspundeti la cateva intrebari in acest caz. Bunica mea a decedat in anul 2005. Un an mai tarziu, in 2006 a decedat si mama mea. ... (vezi toată discuția)