avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

Am si eu o intrebare : ce se intampla daca succesiunea de mostenire se face dupa un an si sase luni de la decesul parintilor ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:07, 2 Martie 2010
Nu se intampla nimic.
Mergeti inainte sa se implineasca 2 ani, sa nu platiti impozit.
nu este nici o problema, atata timp cat acceptarea succesiunii s-a realizat in termenul de 6 luni de la data decesului .
dezbaterea succesiunii poate avea loc oricand, aceasta fiind imprescriptibila.
daca succesiunea se dezbate in termen de doi ani de la decesul defunctilor , nu se plateste impozit .

Ma scuzati, dar nu am inteles diferenta intre "acceptarea succesiunii" si "dezbaterea succesiunii" .

( Nefiind in localitate nu doresc sa imputernicesc per nimeni pentru inaintarea practicii legale de succesiune. Avand posibilitatea de a ma prezenta doar anul viitor, doream sa stiu consecintele amanarii ).

Va multumesc
Acceptarea succesiunii inseamna sa dati o declaratie de acceptare la notar. Dupa ce accepta sau renunta toti mostenitorii se dezbate succesiunea, adica se calculeaza cotele care revin fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta In ce termen se face succesiunea 6 luni sau 2 ani cu plata redusa (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in dezbaterea unei mosteniri i_a_maria25 i_a_maria25 am ramas vaduva acum un an si jumatate si am trei copii,si as vrea sa dezbat mostenirea(un ap. cu trei camere)cum si ce trebuie sa fac,si ce parte mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Succesiune vasi49 vasi49 sot supravietuitor si copil al decedatului dintr-o casatorie anterioara,cine trebuie sa depuna acte ptr.succesiune? daca copilul nu se prezinta la succesiune ... (vezi toată discuția)