avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligatii inventar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligatii inventar

Buna ziua,va rog sa ma ajutati pentru ca sunt un pic disperata deoarece nu mai inteleg nimic.In urma cu cateva luni,mai exact pe 27 octombrie 2009 m-am angajat la o firma de presa.(un magazin mai exact).In data de 24.10.2009,fetele care lucrauacolo au facut inventarul marfurilor,la care eu nu am participat si nici nu am semnat.In 01.02.2010 directoarea firmei impreuna cu patroana au venit la Timisoara (magazinul este din Timisoara ,iar ele stau in Bucuresti unde este si sediul firmei),in aceea zi am facut inventarul impreuna cu directoare,din calcule a reesit un minus de 2000lei ,la care directoarea a sp ca va reface ea toate calculele si din acestea va rezulta cat are fiecare fata de dat firmei pt minusul iesit.
Dupa aproape 2 sapt am primit la lucru niste foi in care este trecut soldul scriptic si cel faptic.Problema este ca ele au calculta in felulu urmator : suma totala de minus este 2692,89, aceasta suma a impartit-o la 4 luni(din 20 septembrie 2009 ,pana in 01 februarie 2010) si le-a dat 673lei de pers. Aceasta suma a impartit-o prima data intre colega mea si fosta ei colega(fata in locul careia am venit eu).
Iar restul sumei in valoare de 2019 au impartit-o intre mine si colega mea!!!
Eu nu cred in aceste calcule si mai mult de atat nu sunt de acord cu acest minus!ceea ce eu vream sa va rog este sa-mi sp daca nu semnez acest angajament de plata firma imi poate face ceva?Deoarece in josul pag scrie : pezentul angaj de plata constituie titlu executoriu in cazul transferului sau reincadrarii debitorul prezentul act va fi mentinat in actul de lichidare si transmis la noul loc de munca.In situatia neachitarii debitului in termenul prevazut se va trece la recuperarea prejudiciului prin executare silitaasupra bunurilor mobile si imobile(acest text l-am copiat de pe act ).Mentionez ca iainte la acest punct de lucru au fost 2 fete pe care le-a bagat la minus dar ele nu am platit ,iar directoarea a sp ca se judeca cu ele.Va rog sa-mi spune-ti daca imi pot face ceva sau daca eu pot face ceva.As mai dori sa va intreb daca pot afla ,daca aceasta firma dispune de acei bani de la stat ,deoarece eu am absolvit anul trecut facultatea,iar ei sunt primii care m-au angajat (mi-au cerut copie de pe diploma de la facultate), si daca salariul pe care mi-l dau este corect,in conditiile in care am studii superioare ,de la ei pe contractul de munca scrie 650 lei pe care la inceput au sp ca exact atat voi lua si in mana,iar de la 01.02.20010 mi-au sp ca de fapt salariul meu este de 550 lei.
Va multumesc si astept cat mai repede un sfat de la dvs.
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 10:42, 6 Martie 2010
Va rog sa cititi art. 270 si urmatoarele precum si art. 281 si urmatoarele din Codul muncii.
Va rog sa cititi legea 22/1969, privind gestionarii.
Se pot retine sume de bani din drepturile salariale numai in baza unei hotarari judecatoresti investita cu titlu executoriu.
Angajamentul de plata nu constituie un titlu executoriu, este un santaj asa cum vi-l prezinta ei, dar poate fi considerat o recunoastere din partea dvs. daca il semnati si invocat in instanta de catre angajator pentru a dovedi faptul ca ati cunoscut si contribuit la producerea minusului.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Daca semnati,e ca si cum ati fi vinovata,si chiar daca directoarea poate stie ca sunteti nevinovata, cauta un tap ispasitor, iar daca semnati acest act,exact tapul veti fi....
Nu semnati nimic,sa demonsterze ca dvs.sunteti vinovata de minusul.
Eu mi-as baga lichidarea,la zi...decat sa lucrez in tensiune toata ziua...
Ia spune-ti ca poate vine garda in control la ea...oare mai are tupeul sa va arate foaia care trebuie semnata???
La lichdare m-am gandit si eu,dar din pacate nu prae pot,deoarece am fost in somaj dupa ce mi-am terminat facultatea si din cate am inteles trebuie sa stau 1 an la aceasta firma pt ca am primitmi-am gasit singura de lucru! acel bonus de la somaj ,pt ca mi-am gasit singura de lucru!Iar daca imi dau demisia acei bani trebuie sa ii inapoiez la somaj.....
Eu as avea o curiozitate: pot afla daca firma beneficiaza de acei bani de la stat?care ii poate primi ca a angajat un absolvent?si inca ceva ,daca pe contractul de munca scrie VANZATOR ,sunt obligata sa le tin gestiunea????:((
Cereti fisa postului,si acolo vedeti obligatiile dvs.ca si vanzator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala feli30 feli30 buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)
Incetarea contr.de munca cu lit.a??? ContSters79277 ContSters79277 Buna ziua! Am lucrat la o firma cu inca 3 colege,iar in urma inventarului s-a constatat o lipsa de 4099,00 lei,ceea ce nu mi se pare corect avand ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare magyari magyari S-a facut inventarul, si s-a identificat un total minus imputabil. Aceasta suma va fi recuperata din conturile de garantie al celor doi gestionari. V-as ... (vezi toată discuția)