avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptia dreptului de a cere executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptia dreptului de a cere executarea silita

am si eu o intrebare. Am o hotarare din anul 1999 data in partaj bunuri comune. In 2009 am cerut executarea silita a hotararii, iar paratul din dosarul de partaj mi-a invocat exceptia dreptului de a cere executarea silita, exceptie care mi-a si foat admisa. Intrebarea este eu ca si detinatoare a imobilului prin sentinta din anul 1999 ce cai mai am ca s aintru in posesia acelui apartament. Mentionez ca paratul locuieste in continuare in acel apartament, care prin partaj mi-a fost atribuit mie. Ce actiuni mai am la indemana si ce pargii mai pot folosii pentru a intre in posesia imobilului.
va multumesc anticipat
Actiune in revendicare si c/v lipsei de folosinta a imobilului pentru ultimii 3 ani.

P.S.Cred ca ati vrut sa spuneti ca s-a admis exceptia prescriptiei dreptului la executare silita si in consecinta s-a respins executarea silita...
da exact asa am si zis, ca s-a admis exceptia si am ramas cu gura cascata ca s azic asa.
In cazul in care eu introduc actiune in revendicare pe ce principiu merg, ca eu deja am un drept. Consider sentinta un just titlu?
Sunt bagata tare in ceata ca nu ma asteptam sa admita exceptia.
Nu pot merge si pe o ordonanta presidentiala de exacuare?
Sau o actiune in constatare?#-o
Dvs. sunteti un proprietar al unui imobil, in baza unui "titlu"-in speta o hotarare judecatoreasca.Dvs. nu aveti "posesia imobilului" de aproape 11 ani...deci, nu aveti cum sa formulati o ordonanta presedintiala de evacuare...
Ati avut aceasta posibilitate in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a actiunii de partaj.
Actiunea in constatare pe care doriti sa o formulati, nu ar avea obiect...sa se constate ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de retentie PGG PGG sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)
Cum scap mai rapid de chirias Mircea Razvan Mircea Razvan Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, ... (vezi toată discuția)
Raport între acþiunea în constatare ºi acþiunea în realizare ContSters54572 ContSters54572 dacă o acţiune în revendicare a fost respinsă irevocabil, cum va fi respinsă o acţiune în constatare între aceleaşi persoane, cu privire la acelaşi ... (vezi toată discuția)