avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu concubinu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu concubinu

buna ziua as vrea sa stiu ce pot face si unde trebuie sa merg sa il pot da afara din casa mamei menle pe concubinul acesteia care a devenit insuportabil ne ameninta si nu mai putem sta cu el si as dori sa stiu cat ar costa toata treaba aceasta pentru ca nu suntem prea instariti si vream sa fim si noi linistiti si sa dormim bine pe perna noastra nu cu frica ca vine peste noi sa ne omoare sau doamne fereste cine stie ce ii mai vine in cap el ne ameninta ca ne da foc la casa
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:45, 2 Martie 2010
mama dvs. doreste si ea evacuarea concubinului din imobil? Fiindca in caz contrar, in special daca apartamentul este proprietatea ei, n u puteti face nimic. Insa mama se poate adresa daca doreste organelor politiei su o sesizare privind comportamentul concubinului sau, cerand sprijin acestora .
evacuarea, pe ordonanta si in acelasi timpt pe dreptul comun...:D
asta daca nu merge schimbata yala, ca-i mai ieftin;)
In primul rand totul depinde de dorinta mamei dvs. in sensul ca in situatia in care acesta nu locuieste in imobil cu forme legale respectiv domiciuliu in buletin sau mutatie la adresa respectiva, mama dvs.poate oricand sa-i interzica accesul in imobil pur si simplu prin schimbarea incuietorilor de la usa.In situatia in care acesta locuieste cu forme legale, poate fi evacuat din imobil prin promovarea pe rolul instantei a unei actiuni in evacuare si ulterior prin punerea in executare a acesteia.
Trebuie de asemenea sa stiti ca exista si posibilitatea formularii unei plangeri penale pentru amenintare si violare de domiciliu, pentru ca potrivit art 192 cp.patrunderea fara drept, in orice mod intr-o locuinta , incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.Astfel sfatul meu este de a angaja un avocat, evident daca mama dvs. doreste pentru ca banuiesc ca dansa este proprietarul imobilului, iar despre costuri va veti consulta cu avocatul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu concubinul backar21 backar21 sunt baiatul unei doamne care are un concubin de 6 ani.acesta locuieste la noi si face mereu probleme si in fiecare zi se cearta si ii vorbeste urat mamei ... (vezi toată discuția)
Concubinul mamei ne ameninta ca ne omoara si ne da foc la casa giogio giogio nu mai pot suporta ca mama mea sa fie batuta de concubin si alungata din propria ei casa ne ameninta daca incercam sa vindem casa ne foc ne ia capetele si ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? mateilidia mateilidia Buna ziua , am si eu o problema cu concubinul mamei mele ... au locuit 6 ani in casa mea de la tara unde eu sunt proprietar , de curand a batut-o pe mama mea . ... (vezi toată discuția)