avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare - cumparare

Buna seara. Am si eu o intrebare la care mi-as dori tare mult un raspuns. Bunicii mei vor ca apartamentul in care locuim acum impreuna sa imi ramana mie dupa moartea lor. Ei isi doresc din tot sufletul sa nu atace mama mea (fata lor) sub nici o forma....ei m-au crescut si vor ca apartamentul sa fie al meu nu al mamei mele. Banuiesc ca actul de vanzare-cumparare este cel mai bun.Exista vreun calculator sa pot calcula cat se va lua taxa la un apartament in Bucuresti de cca. 60.000 euro?? Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:23, 3 Martie 2010
Actul de vanzare-cumparare se poate ataca.
Cel mai indicat ar fi un contract de intretinere, care este tot un contract de vanzare-cumparare, in care vanzatorul nu primeste un pret in bani, ci intretinere ( ingrijire, alimente, ingrijire medicala etc., depinde cum va intelegeti) pe perioada restului vietii sale, de la cumparator.
Si la acest tip de contract se plateste taxa de 1% din valoarea apartamentului catre stat? Cam la ce suma sa ne asteptam? Va multumesc frumos pt. raspuns!
Nu.
Costurile nu se compara cu cele de la vanzare-cumparare, sunt mult mai mici, dar cel mai sigur va va spune un notar. Ei au tarife proprii, pe care si le aleg fiecare, intre niste limite minime si maxime legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de vinzare cu clauza? roxana10 roxana10 Buna ziua ma numesc Roxana locuiesc cu parintii intr-un apartament cu 2 camere sunt necasatorita Parintii doresc sa imi fac act de vinzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire nonapap nonapap Buna seara! Sper sa ne poata ajuta cineva si pe noi... Bunicii sotului meu vor sa ne dea casa impreuna cu terenul pe care este construita. Specific ca bunicii ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare intre nepoata si bunici,dar exista si un fiu paulistantonina paulistantonina bunicii mei vor sa imi vanda mie apartamentul , am fost la notar si ne /a spus ca nu ppoate sa mi/l vanda deoarece tatal meu fiul lor ,daca dupa moartea lor ... (vezi toată discuția)