avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare intre nepoata si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare intre nepoata si bunici,dar exista si un fiu

bunicii mei vor sa imi vanda mie apartamentul , am fost la notar si ne /a spus ca nu ppoate sa mi/l vanda deoarece tatal meu fiul lor ,daca dupa moartea lor ma da in judecata are castig de cauza pt ca el ar fi mostenitor dupa banii primiti pe ap .si este penal .dar singura solutie ar fi care el nu poate sa atace sa ii eau in intretinere
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:28, 20 Martie 2010
Ati inteles gresit partea cu penalul. Nu e cazul.

Dar intr-adevar, contractul de intretinere este inatacabil in conditiile expuse de dvs., este practic un contract de vanzare-cumparare in care nu se plateste un pret in bani, ci intretinere ( ingrijire, alimente etc.) pt restul vietii vanzatorului, de catre cumparator. Este cea mai buna solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nonapap nonapap Buna seara! Sper sa ne poata ajuta cineva si pe noi... Bunicii sotului meu vor sa ne dea casa impreuna cu terenul pe care este construita. Specific ca bunicii ... (vezi toată discuția)
Legatar universal - cum poate fi atacat dan27 dan27 bunicii mei sunt casatoriti, iar bunica doreste sa imi lase mostenire apartamentul lor dupa moartea ei- mostenire legatar universal. Intrebarea mea: poate ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare Sinziana-Diana Sinziana-Diana Buna seara. Am si eu o intrebare la care mi-as dori tare mult un raspuns. Bunicii mei vor ca apartamentul in care locuim acum impreuna sa imi ramana mie dupa ... (vezi toată discuția)