Buna!
As dori cateva sfaturi daca imi puteti da, referitor la problema mea.
Pentru dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului aveam nevoie de o adeverinta de cotizare de la casa de pensii. Eu am domiciliul in localitatea Oradea iar firma se afla in Rudeni jud. Ilfov. Astfel am depus o cerer la casa de pensii Bihor pentru casa de pensii Ilfov . Cand am primit aceasta adeverinta am constatat ca din perioada totala de cotizare adica 12.2008 pana 12.2009, lipseau lunile 12.2008,01.2009,02.2009, 10.2009. M-am adresat firmei la care sunt angajata pentru a rezolva problema. ei au spus ca depun declaratiile online si eventual vor retrimite declaratiile pentru lunile lipsa. Dupa o luna dupa retrimiterea acestor declaratii nu sa intamplat nimic, astfel dupa insistentele mele s-a deplasat cineva de la personal la Casa de Pensii Ilfov, unde li s-a comunicat ca trebuie sa faca rectificativa. Firma nu vrea sa faca rectificativa pentru ca spun ei ca la ei apare ca au depus declaratie pentru mine. Asa ca problema a ramas nerezolvata si nimeni nu mai vrea sa faca nimic. Intrebarea mea este ce as putea eu sa fac in acest caz, cine este de vina? firma? casa de pensii Ilfov?
Cereti societatii copii de pe declaratiile nominale pe care le-au depus la Casa de pensii pentru lunile respective. Asa veti vedea daca apareti in lista de salariati pentru care s-a facut raportarea.
1. Daca sunteti in declaratii si nu apareti in evidenta Casei de pensii (ceea ce nu cred), mergeti si aratati acest lucru la CAS.
2. Daca nu sunteti, societatea este obligata sa depuna declaratii rectificative si sa va cuprinda in ele. Poate refuza sa faca acest lucru pentru ca astfel au de plata la buget niste sume pe care nu le-au platit la timpul lor.
Oricum, nu e problema dvoastra, e a lor.
Renuntare la judecata
leusan
Acum 2 ani , in ian 2012am avut un litigiu de munca .Am demisionat pt ca nu plateau salariatii
La al doilea termen paratul(societatea mi-a dat banii toti am ... (vezi toată discuția)