avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expirare contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expirare contract

Buna ziua, daca un contract a expirat la data de 1 martie clauzele din el se aplica si ulterior ? In sensul de peste o luna sa zicem. E vorba de un antecontract , in care s-au specificat anumite clauze, vanzatorul nu le-a putut respecta si in cazul asta se specifica plata unor despagubiri. As vrea totusi sa mai astept putin in speranta ca totusi se rezolva problema fara sa mai fac alt contract.
Cel mai recent răspuns: mgv , utilizator 14:01, 3 Martie 2010
Ramane la, latitudinea dumneavoatra sa ii mai acordati vanzatorului o perioada de timp pentru a-si indeplini obligatiile pe care si le-a asumat. Personal, as merge pe varianta semnarii unui document ( act aditional la contract ) in care sa se mentioneze prelungirea duratei acestuia.
Ce intelegeti prin contract expirat? Puteti fi mai explicit?

Probabil ca ati vrut sa spuneti ca la o anume data trebuiau indeplinite niste obligatii asumate de catre una dintre parti, sub sanctiunea unor penalitati. Asta nu inseamna ca acel contract a expirat.

Da, asta am vrut sa spun, ca la o anumita data trebuia indeplinite anumite obligatii, probabil exprimarea nu a fost buna insa n-am absolut nci o treaba cu domeniul. Mai concret pana la dat de 1 martie trebuia ca tranzactia sa fie incheiata. Daca din cauza unei parti tranzactia nu s-a putut efectua atunci era stabilite niste penalizari. Eu la asta ma refer, in cazul in care decid sa mai astept o perioada iar daca nu se rezolva acele clauze sa-si faca efectul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare nerespectata de vanzator arthuraxeit arthuraxeit buna ziua, am incheiat la notar un antecontract de vanzare - cumparare (promisiune de vanzare) pentru cumpararea unui apartament,eu fiind cumparatorul,am ... (vezi toată discuția)