AM LUCRAT in HUNEDOARA DIN 2008-2009,AVAND DOMICILIUL LA LUGOJ,DATORITA DISTANTEI SI A GREUTATILOR DE SUPRAVIETUIRE AM FOST NEVOITA A-MI DA DEMISIA.CONTRACTUL S-A FINALIZAT CU INTELEGERE AMIABILA INTRE PARTI.DIN SEPTEMBRIE 2009 NU AM MAI AVUT ALT JOB,DESI AM DEPUS NENUMARATE CV-URI.PUTETI SA IMI SPUNETI DACA POT BENEFICIA DE SONMAJ?AM nevoie urgent de un raspuns,va rog sa ma ajutati.MULTUMESC
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie indeplinite conditiile:
- sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni;
- ultima incetare a contractului individual de munca (CIM) sa fie din motive neimputabile dvs.
2. Incetarea CIM prin acordul partilor sau demisie nu va da dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
3. Incercati sa incheiati un CIM pe perioada determinata (1-2 luni) si la incetarea lui (art.56j din Codul muncii) puteti beneficia de indemnizatie de somaj. verificati, insa, ca de la data incetarii CIM, inapoi, sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.
DACA IN ULTIMII 2 ANI AI LUCRAT UNUL DIN ACESTIA 2 CU CARTE DE MUNCA AI DREPTUL LA AJUTORUL DE SOMAJ
;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
Elinia
Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)