avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CASS

Buna ziua! Ieri am fost la Casa de Asigurari de Sanatate si am primit un centralizator pe ultimii 5 ani din care reiese ca am restante din 2005. Pe 6 luni din 2005 este calculata suma de 33 ron/luna + majorari, asa suma totala arata astfel: 250 ron suma datorata + 220 majorari. Niciodata n-am primit o notificare despre acest lucru, anul trecut am sunat de mai multe ori sa ma interesez cum pot plati cele 2 luni din 2009, dar nu am primit nici un raspuns concret si nu au pomenit nimic ca as avea restante din 2005. Atunci cum pot majora suma datorata fara notificare si ce modalitati sunt pentru a contesta plata majorarilor? Sunt dispusa sa platesc suma datorata, dar nu si majorarile. Intrebarea mea ar fi cum sa depun o contestatie, in ce forma si unde? Pana in 2009 contributiile au fost platite la CAS Covasna, iar in 2010 mi-am facut intr. individuala in jud. Mures si aici am depus actele. As mai adauga ca in cele 6 luni in 2005 nu am realizat venit.
Cel mai recent răspuns: veniko , utilizator 15:21, 3 Martie 2010
De ce ati fost la casa de sanatate si pentru ce aveti nevoie de perioada contributiva?
Din 1 ianuarie 2010 mi-am facut intreprindere individuala si a trebuit sa ma inregistrez la Finante, Casa de Asig. de Sanatate si Casa de Pensii. Deoarece sediul I.I. este in Targu Mures am facut toate actele aici. Si din aceasta cauza am fost si la Casa de Asigurari sa ma inregistre in jud. Mures ca de acum incolo sa pot plati contributiile aici. Insa nu m-au lasat sa ma inregistrez pana ce nu am facut dovada ca in ultimii 5 ani am fost asigurat. Dupa ce am prezentat toate documentele au facut acest centralizator ce am mentionat mai sus. Se poate contesta plata majorarilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la pensionari pentru pfa aossic aossic Tatal meu este pensionar si are deschis un PFA ca instalator. Pensia pana acum un an era de 1000 RON, iar din 2009 este 1100 RON. Pe PFA castiga maxim 500 RON ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf AndreeaNNN AndreeaNNN Buna ziua, Va scriu intrucat, in urma cu cateva luni (in vara anului 2017), o ruda aflata la pensie de peste 10 ani a primit o notificare de la ANAF privind ... (vezi toată discuția)