avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA donatie casa catre parinti - fara tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

donatie casa catre parinti - fara tva

In 2009 am construit o casa in Bucuresti , pe care as vrea sa o vand. In trecut am mai facut cateva tranzactii imobiliare.Pentru a evita plata tva vreau sa ii donez aceasta casa tatalui meu (nu a facut nici o tranzactie ) si sa o vanda el.Se poate?Sau exista o solutie mai buna?Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:15, 4 Martie 2010
ce inseamna in trecut si ce tranzactii?
In ultimii 5 ani am vandut 4 apartamente vechi + un teren extravilan agricol.
anul asta ati mai tranzactionat ceva?
anul acesta nu am vandut nimic.
vindeti casa fara nici o problema de pe numele dvs., nu va obliga nimeni la plata tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in urma vanzarii a doua locuinte pemu0000 pemu0000 In situatia in care am vandut o casa noua construita de mine in urma cu 6 luni si acum vreau sa vand un apartament vechi (1981 construit) cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament tamasi77 tamasi77 Firma detine un apartament pe care vrea acuma sa -l vanda altei firme, ambele firme fiind platitoare de tva. Intrebarea mea este se poate emite factura cu ... (vezi toată discuția)
Construcție și vânzare casă, în fiecare an, de către o persoană fizică. trebuie să plătesc tva? Imobiliaremax Imobiliaremax Buna ziua! În anul 2017 am achiziționat un teren ,am ridicat o casa si am vândut o.in anul 2018 am repetat această schemă, am vândut un singur imobil. ... (vezi toată discuția)