avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma vrea sa-mi schimbe punctul de lucru. Ce sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma vrea sa-mi schimbe punctul de lucru. Ce sa fac?

Buna ziua,

Lucrez la o firma din Bucuresti care are mai multe puncte de lucru din care doua si in Cluj. Eu lucrez la unul dintre punctele de lucru din Cluj si azi am aflat ca urmeaza sa ma mute de la punctul la care lucrez eu la un altul tot in Cluj.

Intebarile mele ar fii:
1. daca firma poate sa-mi schimbe punctul de lucru fara acordul meu?
2. urmeaza sa primesc un act aditional pe care trebuie sa semnez. Prin nesemnarea actului aditional ce se poate intampla?
3 Prin ce cai legale pot sa ma apar daca firma totusi nu renunta la schimbarea punctului de lucru?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:03, 3 Martie 2010
1. Depinde ce scrie in contractul dvs. de munca, la "locul muncii". Daca scrie doar "Cluj", atunci se poate sa va mute fara acordul dvs., cate vreme este tot in Cluj.
Daca scrie "Cluj, strada...", atunci mutarea se poate face:
a) daca prin acti aditional modificati contractl de munca.
b) prin delegare a dvs. la noul loc de munca, ce nu poate fi mai lunga de 60 de zile.

2. Daca nu semnati actul aditional se poate intampla fie varianta 1. b), fie sa fiti concediata prin desfiintarea postului pe care il ocupati la actualul punct de lucru.

3. Nu prea aveti prin ce cai sa va aparati, fiind la aprecierea firmei modul in care isi organizeaza activitatea si resursele.
Daca imi permiteti sa intreb: este chiar asa o dramatica schimbarea locului fizic de munca in acelasi oras?
Buna,

Multumesc pentru raspunsul promt.

Ideea e ca in contractul de munca este trecut punctul de lucru care este desfiintat si avand act aditional pe actualul punct de lucru de la care nu as dorii sa fiu mutat deoarece sunt mai aproape si de casa si nu as dorii sa schimb echipa cu care lucrez
csurlee a scris:

Ideea e ca in contractul de munca este trecut punctul de lucru care este desfiintat si avand act aditional pe actualul punct de lucru


Atunci mutarea dvs. definitiva de la actualul punct de lucru nu se poate face decat prin act aditional la contractul de munca, in care sa se modifice "locul muncii".
Daca actualul punct de lucru se si desfiinteaza, atunci nu prea aveti de ales alte variante decat mutarea sau incetarea relatiei de munca (fie prin demisie, fie prin acordul partilor, fie veti fi concediat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personal contractual institutie publica sorin19752009 sorin19752009 In caz de reorganizare institutie publica, prin desfiintare serviciu si infiintare un punct de lucru, ce se intampla cu personalul contractual(de la serviciul ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca elena_i18 elena_i18 buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie o solutie pentru urmatoarea speta: un salariat al unei societati comerciale a fost numit prin act aditional sef la un ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu la revenirea din concediu crestere copil ContSters239798 ContSters239798 Buna ziua, sunt prima data pe acest site, nu stiu cui sa ma adresez dar as avea nevoie de un raspuns la o intrebare; tocmai m-am intors din concediu crestere ... (vezi toată discuția)