avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

buna ziua!lucrez la un shoowroom de tamplarie pvc,de 8 luni de zile,tocmai am fost anstiintata verbal ca de la 1 aprilie or sa anchida acest magazin,probleme financiare.......antrebarea mea este:au dreptul sa ma dea afara?am eu drept la somaj sau alte compensatii?precizez ca nu am mai lucrat nicaieri cu carte de munca sau contract decat aici,8 luni neantrerupt,nici macar liber nu mi am luat niciodata.va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 3 Martie 2010
Este bine sa optati pentru desfiintarea locului de munca, intrucat , in acest caz, angajatorul este obligat sa va plateasca 1 salariu compensatoriu.
Din pacate, nu veti putea beneficia de somaj, intrucat nu aveti stagiu de cotizare suficient
Da, va pot desface contractul de munca prin desfiintarea postului.
In mod normal se poate beneficia de indemnizatie cu acest articol dar dvoastra nu aveti stagiul de cotizare necesar (12 luni in ultimele 24 de luni).
Poate vorbiti cu angajatorul sa faca acest lucru cand impliniti 12 luni la el (atentie! programul de lucru trebuie sa fi fost de 8 ore/zi), poate va muta pe alt post pana atunci.
multumesc ca ati raspuns:sorry:am lucrat cate 9 ore pe zi timp de 8 luni,doar duminica am avut liber,mau sunat de la firma acum si mi au spus ca mi ofera alt loc de munca an atelier:respectiv sa fac plase de tantari:((,scoala multa nu am dar am terminat un liceu stiu 3 limbi straine si fac si contabilitatea primara aici din cand an cand...si atelierul este prea departe de mine.am refuzat au spus ca or sa mi trimita actele pt rezilierea contractului.nu pot sa iau nici macar un salariu compensator?nimic?pot sa ma arunce asa an strada?#-o#-o
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor financiare sau a reorganizării activităţii.
Salariaţii aflaţi în această situaţie beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Potrivit art.78 alin.1 din CCMN, veti primi minim un salariu compensatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr maxim de salarii compensatorii in cazul demisiei usedtobeNemesh usedtobeNemesh Buna ziua. Tocmai am sosit de la locul de munca unde am fost instiintat cum ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele argumentandu-se ca bugetul alocat ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului daca nu accept un cim part-time yo_ionela yo_ionela Buna ziua! As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra .Astazi m-au sunat de la RU si mi s-a spus ca nu isi mai permit sa mai tina o norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)